Slovenski čebelarji so svetovni dan čebel, 20. maja obeležili na 70. rednem občnem zboru Čebelarske zveze Slovenije, kjer zaslužnim čebelarjem, posameznikom in društvom ter podpornikom podeljujejo priznanja. Za posebne zasluge in požrtvovalno delo na področju čebelarstva med drugimi priznanji in odlikovanji, podeljujejo tudi pisna priznanja in odlikovanja Antona Janše I., II. in III. stopnje in častne diplome Antona Janše.
Najvišje odlikovanje Antona Janše I.stopnje je letos prejel 93 letni JOŽEF POLAJNKO iz Hardeka. S čebelarjenjem je začel leta 1947 in še do nedavnega čebelaril z več kot 70 čebeljimi družinami. V Čebelarskem društvo Ormož, ki je bilo tudi predlagatelj za odlikovanje, je aktiven vse od ustanovitve.
Bil je zelo aktiven na vseh področjih delovanja društva. Od leta 1992 do 2018 je bil član UO društva, od leta 1994 do 1997 pa predsednik društva. Vseskozi je poglabljal čebelarsko znanje in ga prenašal na druge čebelarje. Kakor mentor je pomagal mnogim čebelarjem začetnikom. Z njegovo pomočjo je leta 2015 Tamara Banfič naredila zaključno nalogo na gimnaziji v Gleisdorfu z naslovom »Od cveta do medu«. Sodeloval je pri postavitvi čebelnjaka pri OŠ Ormož. Kot vzoren čebelar in krajan je postal »častni krajan« Krajevne skupnosti Ormož. Za svoje dosedanje delo na področju čebelarstva je v teku let že prejel odlikovanja Antona Janše III. in II. stopnje ter letos najvišje odlikovanje Antona Janše I. stopnje.