Turistično društvo Središče ob Dravi je v sodelovanju z domačo občino včeraj organiziralo tradicionalno pustno povorko. Med skupinami iz vrtca so prvo mesto osvojili Srčki iz Središča ob Dravi, drugo Prijatelji – Mlečni izdelki prav tako iz Središča ob Dravi, tretje mesto pa Znanilci pomladi iz vrtca Kog. Med šolskimi skupinami je prvo mesto pripadlo skupini Kmetija nekoč, drugo mesto skupini Želvji zdrav življenjski slog, tretje mesto pa je osvojila skupina Barbi – petdeset rožnatih let. Vse skupine so bile iz domače osnovne šole.
Med odraslimi skupinami brez vozil je nastopila samo ena – Bronhiji, Folklornih skupin Metla in Podkev iz Miklavža pri Ormožu.
Med skupinami z vozili so prvo mesto osvojili Šalovski mlinarji iz Šalovcev, drugo mesto Poslednji galop d.o.o., ki so ga prikazali člani Konjeniškega društva Središče ob Dravi, tretje mesto pa so osvojili Obreški metlari, skupina, v kateri so se združili traktoristi, folkloristi in gasilci iz Obreža.

Pustana povorka pa je včeraj v organizaciji tamkašnjega Turističnega društva potekala tudi v Svetem Tomažu. Prvo mesto so osvojile Sladke sadne kupe iz Juršincev, druge so bile Karte domačega Društva prijateljev mladine, tretje pa Mušice iz Koračic. Skupine in šole in vrtca niso tekmovale, vsaki izmed njih bo Turistično društvo, ki je bilo organizator povorke, nakazalo po 50 evrov v šolski sklad.
Naslovna fotografija: Miro Mele