Gimnazija Ormož v tekočem šolskem letu izvaja projekt »Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti«, ki bi dijakom naj odprl vrata v svet podjetništva. Prva aktivnost je bila okrogla miza, za katero je sedlo nekaj ormoških podjetnikov, ki so predstavili svoje dejavnosti:

V Gimnaziji Ormož se vedno kaj dogaja. Poleg številnih projektov, ki se jih lotevajo v tekočem letu, je tudi projekt »Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti«, ki ga izvajajo znotraj programa agencije SPIRIT »Mladim se dogaja«. Uvodni dogodek je bil v petek, ko so v gimnazijski telovadnici izpeljali okroglo mizo z naslovom »Pogumno v svet podjetništva.« Razen mentorice Lenke Keček Vaupotič in ravnateljice Gimnazije Klavdije Zorjan Škorjanec, je sodelujoče za okroglo mizo in dijake pozdravil župan Danijel Vrbnjak, ki je projekt označil kot zelo dobrodošlo aktivnost, da se že mladi vpeljejo v podjetništvo in podjetniško razmišljanje.
Sodelujoči ormoški podjetniki so z direktorico ormoškega Mrežnega podjetniškega inkubatorja Polono Kukovec Lakota – prisotnim dijakom spregovorili o njihovih poteh, dosežkih in izzivih podjetništva. Sodelovali so: Barbara Zadravec iz podjetja HIGH FLY; Matej Skoliber – pivovarna SKOLIBEER, Nuša Topolovec, ki se ukvarja z zdravilnim učinkom eteričnih olj oziroma dišečega nakita; Iztok Luskovič iz Botanika 100-procentno; ter Helena Polič Kosi – odvetnica, ki se ukvarja z delovnim pravom in mediacijo. Pogovor z domačimi podjetniki, je tako pomenil začetek projekta, ta teden sledijo tri-dnevne delavnice. Za prvič bo imelo možnost pod vodstvom zunanjega mentorja iskati in razvijati svoje poslovne ideje in modele 25 dijakov, med drugim bodo obiskali podjetje KEV d.o.o in se seznanili, kako pripraviti poslovni model Canvas… Zaključni dogodek bo 8. oktobra ob 17. uri v telovadnici Gimnazije Ormož. Takrat bodo dijaki predstavili svoje poslovne ideje in modele, ki jih bodo razvili v delavnicah.

Aktivnosti financira Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije – SPIRIT, ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. V glavnem pa projekt »Mladim se dogaja« želi mlade spodbuditi k ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti ter razvijanju spretnosti, ki bodo vplivale na njihov nadaljnji osebni in poklicni razvoj. Poleg tega želijo mladim dati možnosti pridobitve novih, svežih idej za rešitev njihovega izziva. Izvajanje projekta in zaključke bomo seveda sledili.
VEČ V ODDAJI UTRIP ORMOŽA, 26. septembra ob 20.uri.