Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 4. 5.2022, do 7.00 dne 5. 5. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 4.5. 2022:

Ob 4.47 smo v Ormožu prijeli drva tujca in sicer drž. Alžirije in Tunizije, katera sta pred tem ilegalno vstopila v našo državo. V času postopka sta podala vlogo za mednarodno zaščito in sta po zaključku bila odpeljana v Azilni dom.

Ob 17.00 so policisti imeli v postopku voznika s pomožnim motorjem , kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 1.73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

Ob 17.15 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je odredila preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkus pokazal 0.37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 18.00 so policisti v cestnem prometu kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.57 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 18.10 je na policijsko enoto klicala občanka in prijavila nedostojno obnašanje znane osebe. Po zbranih obvestilih je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob 19.03 so policisti v cestnem prometu kontrolirali voznico osebnega avtomobila, kateri je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.33 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.


Napoved aktivnosti za četrtek 5.5. 2022:

– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).

Pripravili policisti policijske postaje Ormož