ROKOMET, 1. SRL, pred tekmami 13. kroga:
Čim dražje prodati svojo kožo

Mesec december 2010 bo za rokometaše v 1. SRL zelo pester, saj so na sporedu še štirje krogi. V nadaljevanju prvenstva se bodo tekme igrale v ritmu sobota – sreda – sobota. Pred nami je zanimiv 13. krog, ki ponuja gostovanje ormoških Vinarjev pri celjskih Pivovarjih. Derbi tega kroga lahko poimenujemo tekmo med Trimom in Ribnico. Med zanimivejše pare tega kroga spada tudi srečanje Maribora in koprskega Cimosa.

Celje Piv. Laško – Jeruzalem Ormož; NAŠ TIP: 1

Celjani so v sredo v Pokalu Slovenije zmleli Trimo (46 : 26) in se uvrstili na zaključni turnir Pokala. Ob takem pristopu Celjanov se slabo piše tudi Jeruzalemu, ki še naprej zgleda neprepričljiv. Cilj čete trenerja Aleša Filipčiča v Zlatorogu je čim dražje prodati svojo kožo in izvlečti čim ugodnejši poraz. Ob tem bo tekma novemu trenerju na ormoški klopi služila za preizkus nekaterih igralcev, ki so v zadnjih tekmah imeli manjšo minutažo.

Trimo Trebnje – Ribnica RH; NAŠ TIP: 1
Derbi 13. kroga. Gostiteljem dajemo prednost zaradi domačega terena in načina hitre igre, ki zagotovo ne ugaja visokim Ribničanom. Slednji so v prihodu Bečiroviča iz Slovana postali precej nevarnejši v napadu, še vedno pa rak rana Ribnice ostaja igra v obrambi. Če bi pogledali na seznam igralcev obeh ekip in kvaliteto le teh bi absolutni favoriti bili Ribničani, ampak v rokometu na srečo zmaguje kolektiv. Tega pa imajo v Trebnjem.

Maribor Branik – Cimos Koper; NAŠ TIP: 2
Če bi pogledali uvrstitvi obeh ekip na lestvici bi to moral biti derbi 13. kroga, vendar je situacija po poškodbi prvega moža Maribora, Batinovića, povsem drugačna. Po prestani kazni se v ekipo Cimosa vrača Osmajić, vratar Stanić je še vedno kaznovan. Enega najboljših vratarjev v 1. SRL bo poskušal zamenjati dvojec Podpečan – Jeraj. Tekma se bo igrala za slovenske razmere ob nenavadni uri, ob 15.00 uri v mariborski Lukni. Dajemo prednost Koprčanom.

Škofja Loka – Slovenj Gradec; NAŠ TIP: 1
Škofjeločani nekoliko padajo v formi, vendar imajo srečo pri žrebu, saj je njihov naslednji nasprotnik Slovenj Gradec. Korošce smo imeli priložnost spoznati pred kratkim v Ormožu in roko na srce že dolgo časa nismo na Hardeku videli po kvaliteti slabše ekipe. Treba pa je pohvaliti borbenost Korošcev, katera pa bo premalo za presenečenje v Škofji Loki. Gostitelji absolutni favoriti.

Slovan Ljubljana – Gorenje Velenje; NAŠ TIP: 2
Velenjčanom letos gre vse kot po maslu, tudi izidi največjih rivalov (Celje PL, Cimos) jim gredo na roko. V klub so pripeljali eno največjih okrepitev v zgodovini Os – Nikolo Manojlovića, ki je podaljšana roka trenerja Branka Tamšeta na igrišču. Slovan je ostal brez Bečiroviča, Šmejca, Skuška, Hrvatina. V nadaljevanju sezone bo najbrž ostal še brez Kolopera, Božovića, … Ob takem izpadu igralcev se Ljubljančanom slabo piše in težko bodo do konca prvenstva zbirali prepotrebne točke za obstanek v ligi. Zmaga Gorenja.

Krka Novo mesto – Šmartno; NAŠ TIP: 1
Novomeška Krka spada med eno večjih presenečenj sezone. Šmartno je na mestu, kjer so ga poznavalci rokometa pričakovali pred začetkom sezone. Ampak ob težavah Slovenj Gradca in Slovana bi bilo nepošteno Šmarčane odpisati v boju za obstanek v ligi. Gostje že na gostovanju v Novem mestu vidijo svojo priložnost in če rokometaši Krke ne bodo na visokem nivoju bi lahko bili priča presenečenju. Še vedno damo prednost uigrani ekipi Krke.