Družba P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ormož je danes dopoldne v Zidanici Malek organizirala posebno prireditev za stanovalce Domov starejših občanov Ormož in Ljutomer. Prireditev so naslovili
” Mlado in staro za prijatelje in dobrodelnost”.

Udeleženci dogodka so se najprej z avtobusi popeljali na voden ogled Jeruzalemskih goric, nato pa so se ustavili v Zidanici Malek, kjer jih čakala vrsta prijetnih presenečenj.

PRISLUHNI
Tonska izjava: Mag.Andreja Komel – direktorica družbe P&F
AndrejaKOMEL

Organizatorji so obiskovalcem pripravili kultuni program v katerem so je najprej predstavila Folklorna skupina Vrtca Križevci pri Ljutomeru in navdušla s prikazom otroških iger, ki se jih večina prisotnih še zelo dobro spomnija. Sledil je pozdrav direktorice magistrice Andreje Komel in potem še pozdrav župana občine Ormož Alojza Soka, ki ni skrival navdušenja nad dogodkom in odlično marketinško potezo družbe P&F.

Po pozdravnih nagovorih je sledila simbolična zasaditev trte šipona. Zasadila sta jo strokovni direktor družbe P&F Mitja Herga in župan občine Ormož Alojz Sok, in sicer v spomin na prijetno druženje na Maleku, pa morda za vzpodbudo, da bi takšnih dogodkov na Maleku
bilo še več.
V nadaljevanju je nastopila še Folkorna skupina, ki jo sestavljajo nastop učenci drugega razreda OŠ Križevci pri Ljutomeru. Predstavili so se s pastirskimi igrami – od sprejema novega pastrija, do igrice Petelinčkanje, iskanja črnega ključa, pa nekaj pastirskih zbadljivk, ki so prisotnim še kako dobro znane iz otroštva.
Kulturno izobraževalno društvo Kelih je poskrbelo za degustacijo vin letnik 2010, nič manj pa ni navdušila degustacija arhivskih vin v kleti zidanice Malek, ki je potekala takoj po kosilu. Sledili so še nastopi pevske skupine Doma starejših občanov Ljutomer in ženske vokalne skupine Objem ter pevca Ivana Švagla.

Drugi del dobrodelne prireditve „Staro in mlado za prijatelje in dobrodelnost“, sebo jutri (torek, 22.junija) odvijal v Ljubljani. Tudi tukaj so udeleženci poskušali mlada vina iz kleti Ormoža in Ljutomera ter z nakupom arhivskih vin na licitaciji sodelovali v dobrodelni akciji, katere izkupiček so namenili Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu Soča (URI–Soča), za rehabilitacijske programe ponesrečencev v prometnih nesrečah.

Zidanica Malek (Foto:Karolina Putarek)

Sanja Majič - koordinatorica prireditve Družba P&F ( Foto:Karolina Putarek)

V kulturnem programu so med drugimi nastopili:

Folklorna skupina OŠ Križevci pri Ljutomeru ( Foto:Karolina Putarek)

Ženska vokalna skupina OBJEM CSO ORMOŽ ( Foto: Karolina Putarek)

Pevec Ivan Švagl ( Foto: Karolina Putarek)

Karolina Putarek