Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 9. 9. 2022 do 7.00 dne 12.9. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 9. 9. 2022
Ob 14.11 smo v obravnavo prevzeli štiri drž. Indije, kateri so bili prijeti pri ilegalnem prehodu drž. meje na območju PP Podlehnik.

Ob 14.16 so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče II. Kat. V kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik mopeda. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika mopeda, kateri je v nesreči zadobil lahke telesne poškodbe. Ker je voznik mopeda še mladoleten bodo policisti zoper njega podali predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajno sodišče.

Ob 17.20 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik zaradi strani vožnje trčil v prometni zank in ga poškodoval. Zoper voznika bo izdana odločba o prekršku v hitrem postopku.

Ob 18.20 so policisti imeli v postopku voznika kolesa, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.84mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bila izrečena globa.

SOBOTA 10.9. 2022
Ob 7.53 so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo.

Ob 13.05 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, odvzete registrske tablice. Zoper kršitelja bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

Ob 16.30 so policisti imeli v postopku voznika kolesa z motorjem. Tudi temu je bilo kolo z motorjem zaseženo, saj je vozil v cestnem prometu brez vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

Ob 20.12 so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 11.9.2022
Ob 10.34 so policisti obravnavali kaznivo dejanje Grožnje. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Ob 11.53 so policisti imeli v postopku voznika mopeda, kateri je vozil vozilo pod vplivom prepovedanih drog, kar je pokazal rezultat hitrega testa. Odrejen je bil strokovni pregled v zdravstveni ustanovi in odrejeno pridržanje. Kršitelju bo glede na rezultate analize izrečen ustrezen ukrep.

Ob 15.23 uri je bilo v naselju Hranjigovci vozniku osebnega vozila odvzeto vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Rezultat 0.31 mg/l alko. v izdihanem zraku. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 15.00 uri so policisti v Središču ob Dravi našli otroško kolo rumeno črne barve. Lastnika pozivamo, da ga lahko prevzame na policijski postaji Ormož z dokazilom o lastništvu.

Ob 15.50 uri je bilo v naselju Koračice vozniku osebnega vozila odvzeto vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Rezultat 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče Ormož.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 12.9. 2022:
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
– obvestilo o najdenem kolesu: Lastnik najdenega otroškega kolesa rumeno črne barve lahko prevzame kolo na policijski postaji Ormož z dokazilom o lastništvu.

Pripravili policisti PP ORMOŽ