Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne 30. 11. 2017, do 7. ure, dne 1. 12. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 30. 11. 2017:

Ob 14:50 uri smo bili na kraju vloma v stanovanjsko hišo v naselju Sveti Tomaž. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom dneva vlomil v stanovanjsko hišo ter odtujil večji znesek denarja ter CO2 varilni aparat s pripadajočo jeklenko. Opravljen je bil ogled kraja dejanja, po vseh zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Vse morebitne očividce ali priče, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju ali storilcu pa naprošamo, da nas o tem obvestijo na telefon 741-08-50 ali pokličejo na anonimno številko policije 080-1200.

Ob 20.27 uri smo v Ormožu kontrolirali voznika osebnega vozila, kateri je v cestnem prometu vozil osebni avto pod vplivom alkohola, saj je bila izmerjena vrednost 0,42 mg/l alkohola izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in izrečena globa.

Ob 22.50 uri smo bili obveščeni, da po telefonu neznana oseba grozi prijavitelju iz območja občine Sveti Tomaž. Po razgovorih je bil ugotovljen kršitelj tega dejanja, zato mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za vikend:
– Ob rednem delu bomo opravljali meritve hitrosti z radarjem in preverjali psihofizično stanje voznikov ter preverjali vozila v zvezi zimske opreme.

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir