V zadnjih dneh zgradba novega vrtca v Ormožu že dobiva svojo končno podobo.

Zgradba vrtca je velika več kot 900 m2. V njej bo enajst oddelkov in številni pripadajoči prostori: Od prostornih sanitarij do kuhinje, jedilnice, garderob, do skupnega prostora za različne družabnosti in teras, kjer se bo možno zadrževati ob sončnih dnevih. Predvsem velike svetle igralnice in prostornost so zagotovilo, da se bodo malčki v novem vrtcu več kot odlično počutili:

Zgradba je pokrita, trenutno več kot 60 delavcev različnih profilov vgrajuje elektriko, vodovod, izvajajo omete in drugo. Zgradba bo vglavnem končana do poletja. Obenem pa potekajo dela na urejanju okolice. Ob vrtcu bo namreč prostor za igrišče in prostoren parkirni prostor.

Investicija je ovrednotena na 1,8 milijona evrov. Denar je zagotovila občina iz proračuna lani in letos. Pomagala pa si je tudi s kreditom v višini 600 tisoč eurov.

Kot je znano je „idejni projekt“ za vrtec bil narejen že leta 2006. V letih 2007 in 2008 se je občina ( žal) neuspešno potegovala za nepovratna sredstva države za gradnjo vrtcev, ko pa so ugotovili, da bi bila gradnja vrtca po principu javno-zasebnega partnerstva predraga, so sprejeli odločitev, da gradnjo omogočijo s sredstvi iz občinskega proračuna in s pomočjo kredita.

V vsakem primeru bo vrtec kmalu zgrajen. Že v začetku jeseni pa bo v svoje prostorne igralnice sprejel svoje male stanovalce.

KP