Na Seniku v občini Sveti Tomaž so v nedeljo blagoslovili Majcenovo kapelo. S sveto mašo jo je v prisotnosti številnih krajanov blagoslovil domači župnik Matija Tratnjek.
Obnovljena bo v bodoče krasila enega izmed Seniških hribčkov, sploh pa ostala spomenik zgodovini in življenju tod okrog. Kapelico je družina Majcen zgradila leta 1946 v zahvalo bogu, da se jim je sin živ in zdrav vrnil iz 2.svetovne vojne. Ta se je ob blagoslovitvi kapele leta 1947 v kapelici tudi poročil. Danes za Majcenovo kapelo skrbijo Gečevi, ki so sorodniki in dediči Majcenovih.

Foto: Zdravko Munda

Foto: Zdravko Munda

Strošek obnove v višini 7.000 evrov je v večji meri poravnala družina Geč. V obnovo kapele pa je bilo vloženih nešteto prostovoljnih ur različnih mojstrov in ostalih krajanov, ki pa so za obnovo prispevali tudi v denarju in končno zbrali kar 2.525 evrov.

Foto: Zdravko Munda

Foto: Zdravko Munda

Kot je povedal župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko bo občina tudi prispevala vsaj 2.000 evrov, ki jih družini Geč želijo zagotoviti z rebalansom letošnjega občinskega proračuna. Pa tudi sicer bodo že na prihodnji na seji razpravljali o nadalj njih možnostih sofinanciranja obnov sakralnih objektov v občini.

Foto: Zdravko Munda

Foto: Zdravko Munda

Tako kot je to običajno na vasi, je po blagoslovu Majcenove kapele v nedeljo bila tudi pogostitev za vse prisotne, in možnost, da se krajani srečajo in tako poveselijo ob novi pridobitvi, ki bo odslej krasila ta že itak lep svet na Seniku.

Karolina Putarek

Foto:Zdravko Munda

Foto:Zdravko Munda