Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 27. 2. 2015 do 7. ure dne 2. 3. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 27. 2. 2015

Ob 9:15 je patrulja na regionalni cesti št. 230 izven naselja Pavlovci ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 9:25 je občanka iz Osluševec na policijsko postajo prinesla mobilni telefon, katerega je našla v gozdu v neposredni bližini njenega prebivališča. Izdan ji je bil izvod zapisnika o najdeni stvari. Ob 10:30 je bil z zbiranjem obvestil najden lastnik naprave iz Zamušanov, katera mu je bila vrnjena proti podpisu.

Ob 10:49 je občan iz Cvetkovec na policijski postaji prijavil izgubo orožne listine za lovsko orožje. Izdano mu je bilo potrdilo o prijavi izgube listine.

Ob 11:40 je lastnik stanovanja iz enega izmed stanovanjskih blokov v okolici Ormoža, prijavil tatvino 5 radiatorjev, električne peči za centralno ogrevanje in grelnik sanitarne vode. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu ustne ovadbe in evidentirano je bilo kaznivo dejanje tatvine.

Ob 15:28 je bil na lokalni cesti v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji ustavljen in kontroliran kolesar, kateri je kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 16:20 so bili občanu iz Ptuja zaseženi posušeni rastlinski delci rjavo – zelene barve, za katere se sumi, da je prepovedana droga.

Ob 16:04 nas je lastnik osebnega avtomobila MS HR-223 obvestil o izgubi reg. tablice.

SOBOTA 28. 2. 2015

Ob 00:26 smo v naselju Cvetkovci ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče v Ormož.

Ob 8:50 smo v Trgovišču opravili ogled kraja kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec iz osebnega avtomobila odlomil obe zunanji vzvratni ogledali.

NEDELJA 1. 3. 2015

Ob 7:45 smo bili obveščeni o vlomu v enega izmed ormoških gostinskih lokalov. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 19.25 smo na Dobravi obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 20.08 smo ponovno bili obveščeni o povoženju divjadi, tokrat v naselju Loperšice. Tudi v tem primeru je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 2. 3. 2015:

– ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.
PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir