Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 30. 8. 2013 do 7:00 ure dne 2. 9. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 30. 8. 2013:

Ob 19.40 uri so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Ormožu, kjer je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob 04.15 uri je bil v Mihovcih pri Veliki Nedelji kontrolirali voznika osebnega avtomobila, s katerim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti in je rezultat pokazal 0.63 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog.

SOBOTA 31. 8. 2013:

Ob 15.10 uri so v Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila , kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Preizkus je pokazal 0.64 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo v času izrečenega ukrepa prepovedi vožnje. Zaradi tega mu je bilo vozilo zaseženo in bo zoper njega podan obdolžilni predlog.

Ob 19.32 je bilo vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prekoračitve hitrosti v naselju za več kot 50 km/h odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Ob 19.40 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru v naselju Vičanci. Prijavitelju je bil zaradi lažne naznanitve izdan plačilni nalog.

Ob 21.40 smo zaradi preglasne glasbe posredovali v naselju Senešci, kjer je na podlagi ugotovitev prijavitelju zaradi lažne naznanitve izdan plačilni nalog.

Ob 06.11 uri so v naselju Loperšice obravnavali prometno nesrečo s udeležbo divjadi.

NEDELJA 1. 9. 2013:

Ob 14.14 so v Pavlovcih obravnavali dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v fazana in si poškodoval vozilo.

Ob 21.20 uri so v Ivanjkovcih imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.32 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 2. 9. 2013:

Vse udeležence v cestnem prometu ormoški policisti opozarjajo, da bo s pričetkom šolskega leta na javnih prometnih površinah večje število otrok, zato na udeležence v cestnem prometu apelirajo s pozivom na posebno pozornost in previdnost na najmlajše udeležence v cestnem prometu še zlasti v okolici šol. Policisti bodo v bližini šol opravljali poostrene nadzore cestnega prometa, s ciljem zagotavljanja varnosti otrok na poti v šolo in iz nje.
PRIPRAVILA:
Milan Plohl, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policisjki inšpektor II