TOREK 22. 12. 2020:

Ob 15.33 smo v Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan Obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

SREDA 23. 12. 2020:

Ob 06:26 smo prijeli drž. Kosova, kateri je na nedovoljen način vstopil v R. Slovenijo. Po končanem postopku je bila oseba vrnjena Hrvaškim varnostnim organom.

Ob 06:31 smo opravili ogled kraja prometne nesreče, do katere je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet ene od udeleženk. Povzročiteljici na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 06:35 uri pa je prišlo na istem mestu še do druge prometne nesreče zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročiteljice nesreče, katera je trčila v vozilo udeleženke prve prometne nesreče. Voznici povzročiteljici na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 09:37 smo bili s strani občanke obveščeni, da bi naj imela poškodovano ključavnico na ograji. Patrulja na kraju ni ugotovila elementov kaznivega dejanja, zato je zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

Ob 16:50 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. In pobegom povzročitelja s kraja nesreče. V primeru izsleditve nn voznika bo zoper njega uveden hitri postopek o prekršku.


Napoved aktivnosti za četrtek dne 24. 12. 2020:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravil:
Jože Šprah, mag. jav. upr.
komandir
višji policijski inšpektor III