ROKOMET, pred tekmo 11. kroga, 1. NLB leasing liga:
Ali Ose lahko napolnijo Hardek?

V zadnjem 10. krogu sta ekipi Jeruzalema in Gorenja prikazali različna obraza. Bled obraz Jeruzalema v Kopru je ekipo stal visokega poraza s kar 38 : 22. Sicer so si Ormožani že pred tekmo v Bonifiki nalili čistega vina, da proti ekipam Celja, Cimosa in Gorenja ne gre iskati točk ter da bodo iskali točke proti sebi enakovrednim nasprotnikom. Seveda pa to ni opravičilo za visok poraz s kar -16 v Kopru. Na drugi strani so Ose kljub nepopolni zasedbi nadigrale Celjane s 31 : 25. Ob lepi zmagi je Gorenje prevzelo vodstvo na lestvici in na Hardek Ose prihajajo kot liderji prvenstva. Letos dvorana v Ormožu še nobenkrat ni bila polna kot bi si želeli gostitelji. Ali bo tokrat le drugače? Moralo bi biti, saj ima Gorenje v svojih vrstah mojstre rokometne igre ne samo v slovenskem, ampak tudi v evropskem merilu. Na Hardek prihajajo Gajić, Taletović, Bezjak, Dolenec, Šimič, Melić, Gaber, Bajram, Musa, Miklavčič, Gams, Manojlović, Svetelšek, Dujmović in še bi lahko naštevali. Izjemna ekipa, kjer mora slovenski biser Golčar celo sedeti na klopi ob tujcu Meliću, kar ni dobro za slovenski rokomet.

Branko Tamše ostaja na klopi Gorenja in z ekipo v vlogi velikega favorita prihaja na Hardek (foto: Sportal)

O favoritu ni potrebno izgubljati besed, saj vse drugo razen zmage čete trenerja Branka Tamšeta proti rokometašem iz malega mesteca Ormož ne pride v poštev. V taboru Vinarjev ekipi nikakor ne uspe sestaviti treninga v popolni sestavi. Vzroki so bolezen ali poškodbe. Pod vprašajem je nastop krožnega napadalca Hebarja, katerega je vročina prikovala v posteljo. Ostali fantje bodo stisnili zobe in poskušali nuditi glavnemu favoritu za naslov državnih prvakov čim dostojnejši odpor. Tekma je na sporedu ob 19.00 uri.

Matej Gaber (rumeni dres) je letos s Škofjo Loko na Hardeku že okusil grenkobo poraza. Kako bo tokrat?? (foto: Sportal)

Pred nami je zanimiva rokometna sobota (19. november 2011) tako za mlajše selekcije kot za člansko zasedbo:
ŠPORTNA DVORANA HARDEK, sobota 19. 11. 2011:
ob 10.00 uri – MLAJŠE DEKLICE (2000 in mlajše): Jeruzalem Ormož – Nazarje

Ormožanke so po porazu v Žalcu in remiju v Zagorju nanizale tri zmage zapored in optimistično pričakujejo tekmo z Nazarjami. Z zmago bi se povzpele na 3. mesto močne skupine Vzhod (nastopa 10 ekip), kar je za novinke izjemen uspeh, katerega se večina (predvsem starši) ne zavedajo.

ob 11.30 uri – STAREJŠI DEČKI B (1998 in mlajši): Jeruzalem Ormož – Gorenje Velenje
Derbi dveh ekip, ki v kategoriji letnikov 1998 spadata v sam vrh. Doslej so zmeraj po hudih borbah slavili Ormožani, ki so v zadnjih treh letah tudi osvojili tri naslove državnih prvakov. Ekipa je tokrat popolna in v dobri formi, kar potrjuje zmaga na turnirju v Monoštru in v derbiju proti Celju (30 : 22). Že zaradi zelo atraktivnega načina igre si je vredno ogledati mlade Jeruzalemčke.


ŠPORTNA DVORANA GORIŠNICA, sobota 19. 11. 2011:
ob 10.00 uri – STAREJŠI DEČKI A (1997 in mlajši): Jeruzalem Ormož Gorišnica – Gorenje Velenje

Državni prvaki v letošnji sezoni ne blestijo in igrajo v valovih od odlične do slabe igre. Tokrat v Gorišnico prihajajo neugodni Velenjčani. Ormožani bodo nastopili brez Vida Lukmana in Miha Kolmančiča, ampak ima ekipa tako dolgo klop, da se odsotnost dveh fantov ne bi smela preveč poznati. Obeta se zanimiv in izenačen dvoboj.

ob 11.30 uri – KADETI (1995 in mlajši): Jeruzalem Ormož Gorišnica – Gorenje Velenje

Še en zanimiv obračun. Gostitelji bi z zmago potrdili uvrstitev v polfinale. Tudi Gorenje še upa na uvrstitev v polfinale in igra iz kroga v krog bolje. Obeta se zelo napeta tekma, kjer bodo domačini nastopili brez Mihe Kolmančiča.


ŠPORTNA DVORANA VELIKA NEDELJA, sobota 19. 11. 2011:
ob 12.00 uri – MLAJŠI DEČKI B (2000 in mlajši): Velika Nedelja – Jeruzalem Ormož

Ormožani so vodilno in neporaženo moštvo skupine Vzhod. Tokrat Jeruzalemčke čaka gostovanje pri solidnih sosedih.

ob 13.30 uri – MLAJŠI DEČKI A (1999 in mlajši): Velika Nedelja – Jeruzalem Ormož
Zmaga Jeruzalema v tej tekmi ne bi smela priti pod vprašaj, saj imajo Ormožani pri generaciji letnika 1999 odlično ekipo, ki v državnem prvenstvu melje vse nasprotnike pred seboj.

Vabljeni k vzpodbujanju mladih športnic in športnikov!