V Ormožu je včerja od 10803  na volišča odšlo 6238 volilnih upravičencev, kar pomeni 57,74 odstotno udeležbo. Kljub temu, da je v teku štetja glasov kazalo, da v Ormožu ne bo potreben drugi krog, se je na koncu ( ko so glasove prinesli iz dveh največjih volišč v Ormožu, iz Mihovcev in Tgoviščar) izkazalo, da  bomo v Ormožu 24.oktobra župana volili še enkrat. Bo župan ostal Alojz Sok, ali pa ga bo zamenjal Vili Trofenik? Bo ostalo vprašanje naslednjih 14 dni!

Neuradni izidi volitev so končno pokazali, da je za Alojza Soka glasovalo 47, 45 odstotkov volilnih upravičencev, kar pomeni, da je prejel 2941 glasov,  Vili Trofenik pa 25,85 odstotkov oziroma 1602 glasova. V občinskem svetu je največ mest zasedla Nova Slovenija (5), sledijo ji DeSUS, SDS in ZARES s po 3 mesti, LDS ima 2, SLS 1 Zeleni 1, SD 1 in SNS 1 mesto.

Po končanem preštevaju glasov je Alojz Sok povedal:

Izjava: Alojz Sok

Kot je znano je Vili Trofenik za župana občine Ormož kandidiral kot neodvisni kandidat s podporo strank DESUS in ZARES. Predsednik stranke ZARES nam je po izidu volitev povedal:

Izjava: Stanko Podgorelec

V taboru stranke DESUS pa je za KTV spregovoril Ivan Vajda – podpresednik stranke:

Izjava: Ivan Vajda