Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 16. 1. 2015 do 7. ure dne 19. 1. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 16. 1. 2015
Ob 13:18 uri smo bili obveščeni o dimniškem požaru v naselju Šardinje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da do požara ni prišlo, ampak se je zaradi zamašenega dimnika močno kadilo v hiši. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 17:14 smo obravnavali dogodek v cestnem prometu – trčenje v divjad na Opekarniški cesti v Ormožu. Zadevo smo zaključili z odstopom od ogleda prometne nesreče.

Ob 20.33 smo posredovali v enem od lokalov, kjer je glasna glasba motila soseda.

Ob 22.03 smo bili obveščeni o poškodovanem vozilu v Podgorcih. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo prijavitelja in s kraja odpeljal. Ugotovljeno je bilo, s katerim vozilom je bila povzročena prometna nesreča in bo vozniku izdan plačilni nalog.

SOBOTA 17. 1. 2015

Ob 07.30 uri smo bili obveščeni o napačno parkiranem vozilu v Ormožu. Voznik je bil opozorjen.

Ob 13.30 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na parkirnem prostoru pred trgovino v Ormožu, kjer je neznani voznik neznanega vozila zaradi nepravilnega premika s vozilom trčil v parkiran avto in odpeljal. Napisan je bil uradni zaznamek.

Ob 17.50 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči s udeležbo divjadi na relaciji Vuzmetinci – Kog. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19.29 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči s udeležbo divjadi na relaciji Vuzmetinci – Lačaves. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22.30 uri smo v cestnem prometu v naselju Šalovci ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je pri preizkusu alkoholiziranosti z alkotestom rezultat pokazal 0,73 mg/l izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljna vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče v Ormožu.

NEDELJA 18. 1. 2015

Ob 00.16 uri smo intervenirali na Hardeku, kjer naj bi neznanec metal petarde in rakete. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so ob polnoči neznanci v čast abrahamovca v zrak spustili par raket ter odšli v neznano kam. Po izsleditvi kršitelja sledi plačilni nalog.

Ob 02.14 uri smo intervenirali v Ormožu, kjer je klicala občanka, da na tleh ležal neznani moški, ki je pomanjkljivo oblečen. Moškega na kraju ob prihodu patrulje ni bilo. Kljub poizvedbam, pregledu okolice ni bila ugotovljena identiteta moškega. Na kraj so prišli tudi reševalci Zdravstvene doma Ormož.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 19. 1. 2015:

– ob rednem delu bomo opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir