Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 1. 3. 2019, do 7:00 ure dne 4. 3. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 1. 3. 2019

Ob 14:30 uri smo bili na kraju vloma v objekt na območju vasi Godeninci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v prostore, vendar pa iz objekta ni bilo nič odtujeno. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 15:35 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in ga poškodoval po levi strani ter s kraja odpeljal. Po zbranih obvestilih bomo dogodek ustrezno zaključili.

Ob 18.10 uri smo bili obveščeni, da v naselju Senik občan kuri v naravnem okolju, kljub prepovedi oz. razglašeni veliki požarni ogroženosti. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

Ob 18:20 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Runeč. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19.32 uri smo bili ponovno obveščeni o kurjenju v naravi, tokrat v Ormožu. Patrulja je na kraju neposredno zaznala kršitev Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju in kršitelju izdala plačilni nalog.

SOBOTA 2. 3. 2019

Ob 8.30 smo bili obveščeni, da je na cesti Bratonečice – Bresnica umazano vozišče. Policisti niso ugotovili kršitve in so zadevo zaključili z Uradnim zaznamkom.

Ob 12.40 smo v Cvetkovcih zasegli kmetijski traktor, saj ga je lastnik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja bo podan Obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 13.26 smo bili obveščeni, da je bil v stanovanjski hiši v okolici Ormoža , najden mrtev 62 letni moški. Ugotovljeno je bilo, da je umrl naravne smrti. Sledi poročilo na tožilstvo.

Ob 23:25 uri smo intervenirali na območju naselja Velika Nedelja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so na parkirnem prostoru tri osebe napadle drugo osebo, pred prihodom patrulje na kraj pa so kršitelji zbežali s kraja. Po vseh zbranih obvestilih bomo zoper kršitelje ustrezno ukrepali.

Ob 3:08 je patrulja na Ptuju kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih v cestnem prometu, bo zoper kršitelja podan obdolžilni predelo na Okrajno sodišče na Ptuju.

Ob 4:10 smo intervenirali na območju naselja Sveti Tomaž. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je partner v pijanem stanju doma napadel izven-zakonsko partnerico ter razbijal po stanovanju. Na kraju je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje in mu izrečena prepoved približevanja oškodovanki. Zaradi suma kaznivega dejanja Nasilja v družini, pa bomo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

NEDELJA 3. 3. 2019

Ob 9.49 smo posredovali v Pušencih, kjer je moški pijan doma kršil javni red in mir in se kljub opozorilom policistov ni pomiril ter je s kršitvijo nadaljeval. Oseba je bila pridržana do streznitve, izdan pa je bil tudi plačilni nalog.

Ob 17.40 smo posredovali v Koračicah, kjer sta se sprli dve ženski. Kršiteljici bo izdan plačilni nalog.

Ob 18.23 smo posredovali v Žerovincih, kjer je bilo ugotovljeno, da gre za sum storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini. Eno osebo smo pridržali, izrekli prepoved približevanja in bo zoper osumljenca podana Kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Ob 00.01 zjutraj so policisti PP Ormož v Središču ob Dravi opazili, da gori v gospodarskem poslopju oz. drvarnici. Takoj so bili preko RCO obveščeni gasilci, policist pa je že pred prihodom gasilcev z gasilnim aparatom iz službenega vozila, začel z gašenjem požara, nadalje pa so gašenje prevzeli gasilci PGD Obrež in Središče ob Dravi. Opravljen je bil ogled kraja požara, sledi poročilo na ODT.

Ob 6:44 smo bili obveščeni, da sta v Podgorcih dve psa pokončala srno. Kršiteljici oz. lastnici psov, je bil izdan plačilni nalog.

PONEDELJEK 4. 3. 2019

Ob 7:15 uri smo v Središču ob Dravi državljanu R Hrvaške začasno odvzeli osebno izkaznico, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov.

Ob 11:15 uri smo v Ormožu državljanki R Hrvaške začasno odvzeli osebno izkaznico, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov.

Ob 15:25 uri je patrulja na lokalni cesti v Podgorcih pri kontroli prometa ustavila voznico osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je vozila prehitro in pod vplivom alkohola, zato ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja ter vročen plačilni nalog.

Ob 17:41 uri smo bili obveščeni o podrtem lesenem drogu Telekoma v naselju Pavlovski Vrh. Patrulja je kraj zavarovala do prihoda gasilcev PGD Ivanjkovci, ki so drog odstranili. Lokalna cesta je bila začasno popolnoma zaprta oz. neprevozna.

Ob 21:30 uri smo v Pavlovcih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil psa. Za psa je poskrbel dežurni veterinar.

Ob 21:56 uri smo v Pavlovcih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznica osebnega avtomobila povozila mačka. Od ogleda smo odstopili.

Napoved aktivnosti za torek dne 5. 3. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, kršitve pešcev).

Pripravili policisti PP ORMOŽ