ROKOMET:
Zmaga Velike Nedelje; Mlajše selekcije uspešne

1. B SRL, 5. krog:
Zmaga za mir v hiši
Velika Nedelja Carrera Optyl – Cerklje 36 : 27 (17 : 16)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec 8, Kaučič 5, Bombek 2, Mavrič 5, Bezjak, Hržič, Štefičar 10, Preac 18 obramb, M. Špindler 1, Klemenčič 3 obrambe, Lorenčič 3, Cimerman 1, Vukan, Šerod 1, Hojžar. Trener: Tomi Matjašič
Po solidni predstavi rokometašev Velike Nedelje Carrera Optyl v Šmartnem je bila tekma proti zadnje uvrščeni ekipi 1. B SRL lepa priložnost za dokazovanje dobrega dela na treningih. Vendar se je ekipa Cerkelj na začetku tekme pokazala kot soliden nasprotnik. Po izenačenem začetku so si domači v 15. minuti uspeli priigrati vodstvo treh zadetkov 9 : 6. Vendar niso izkoristili priložnosti za povišanje prednosti, zaigrali so nekoliko manj zavzeto, storili preveč napak in do konca polčasa so se gostje uspeli približati na samo gol zaostanka 17 : 16.
Na začetku drugega polčasa so gostje uspeli izenačiti, to pa je tudi vse, kar jim je v drugem delu uspelo. Domači so počasi višali vodstvo. Pokazalo se je, da je obramba ključ do uspeha. Svoje je dodal še odlični Tadej Preac v vratih in ob pomoči soigralcev vzel gostom vse upe za dober rezultat. Domači so si v 56. minuti priigrali vodstvo za deset zadetkov 33 : 23 in visoko vodstvo kljub številnim menjavam uspeli zadržati do konca in slaviti z rezultatom 36 : 27.
Pohvale v domači vrsti si za igro v drugem polčasu zaslužijo vsi. Strelsko sta izstopala Štefičar z desetimi zadetki ter Zorec s stoodstotnim izkoristkom in osmimi zadetki. Na vratih je svoje delo suvereno opravil Tadej Preac, ki je zbral 18 obramb, od tega tudi eno sedemmetrovko.
Za Velikonedeljčane sledita dve težki gostovanji in sicer v sredo 22. 10. 2014 v pokalu v Kopru in v soboto 25. 10. 2014 v boju za prvenstvene točke v Dolu.

MLAJŠE SELEKCIJE:
MLADINCI (letniki 1996 in mlajši):
Tretja zaporedna zmaga
Jeruzalem – Gorenje 29 : 26 (14 : 13)

Mladinci Jeruzalema so kljub odsotnosti bratov Cvetko in Damirja Mavriča premagali lanskoletnega mladinskega prvoligaša. Cilj Ormožanov v tej sezoni je napredovanje v elitno mladinsko ligo, saj ekipa v prihodnosti ima kvaliteto in potencial za kaj več od le uvrstitve v 1. SRL. V naslednjem krogu pri Jeruzalemu gostujejo sovrstniki trboveljskega Rudarja.

KADETI (letniki 1998 in mlajši):
S pol moči do nove zmage
Jeruzalem – Gorenje 34 : 27 (17 : 12)
Jeruzalem:
Šutalo, Caf; Ciglar 3 (1), Grabovac 4, M. Hebar 4 (1), Kavčič 2, D. Ozmec 5, T. Kosi 13 (5), Zidarič 2, Koderman, Žižek Cvetko 1. Trener: Uroš Krstič in Mladen Grabovac
Brez večjega naprezanja so Jeruzalemčki premagali sovrstnike Gorenja. Ko so se Ose malo približale Ormožanom so le ti stopili na plin in pripeljali tekme do pričakovane zmage. Zdelo se je, da gostitelji igrajo v drugi od šestih prestav. V sredo 29. oktobra Jeruzalem gostuje pri sovrstnikih Slovenj Gradca.

Kadeti Jeruzalema tokrat niso navdušili z igro, vendar so suvereno za 7 zadetkov premagali Gorenje.

Kadeti Jeruzalema tokrat niso navdušili z igro, vendar so suvereno za 7 zadetkov premagali Gorenje.

MLAJŠI DEČKI A (letniki 2002 in mlajši):
Po zaslugi odličnega 2. polčasa padlo Celje
Jeruzalem Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl – Celje PL 16 : 11 (7 : 7)
Jeruzalem Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl:
Mesarec, Zemljič; Rubin, Herga Rizman 1, E. Kovačec 2, A. Kosi 1, Borko 3, J. Lukman 3, Fergola, G. Cvetko 6 (4), Škrinjar. Trener: Uroš Krstič in Davorin Kovačec
Prva prava letošnja preizkušnja za Združene je bilo gostovanje sovrstnikov Celja pri Veliki Nedelji. Bolje so pričeli gostje, ki so povedli z 2 : 0. Z vodstvom 3 : 2 so odgovorili gostitelji, ki so v 1. polčasu naredili tri štiri napake v obrambi in zato bili kaznovani z nepotrebnimi prejetimi zadetki. V 2. polčasu so domačini zaigrali čvrsteje v obrambi, ob tem je vratar Aleš Zemljič pobranil vse potrebne strele in tudi takšne, ki jih povprečen vratar ne bi pobral. Odločitev o zmagovalcu je padla v obdobju, ko je Združenim uspel delni izid s 4 : 0 (9 : 9 na 13 : 9). Z dobro igro v obrambi so gostitelji obdržali lepo prednost in se veselili zaslužene zmage nad močno zasedbo Celja. V sredo 29. oktobra Združeni gostujejo pri sovrstnikih Slovenj Gradca, ki imajo tudi zelo kvalitetno zasedbo in obeta se zanimiva tekma.

MLAJŠI DEČKI B (letniki 2003 in mlajši):
Zmagi nad Mariborom in Pomurjem
Pomurje – Velika Nedelja Carrera Optyl 0 : 22 (0 : 8)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Mesarec, V. Kovačec 1, L. Štumberger 3, Kocbek 3, T. Notersberg 9, Muharemovikj, A. Kosi 6. Trener: Davorin Kovačec

Maribor – Velika Nedelja Carrera Optyl 10 : 18 (3 : 9)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Mesarec; V. Kovačec, K. Šošter, T. Ozmec 3, T. Kokol, L. Štumberger, M. Kocbek, Notersberg 3, Muharemovikj, Breznik, A. Kosi 7 (1), D. Šošter 5. Trener: Davorin Kovačec
Najmlajša zasedba Združenih je zabeležili dve zmagi v gosteh in sicer v Mariboru ter v Murski Soboti.