Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 18. 11. 2016, do 7:00 ure dne 21. 11. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK, 18. 11. 2016
V dopoldanskem času smo na območju PP Ormož pri opravljanju hišne preiskave zasegli večjo količino posušenih rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedane droge. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Ob 11.30 smo v kraju Jastrebci nudili asistenco Zdravstvenemu domu Ormož pri prevozu osebe na zdravljenje v Psihiatrično bolnišnico Ormož.

Ob 11.25 smo izven naselja Pršetinci ugotavljali identiteto tujca, državljana Poljske, kateri je bil v parkiranem tovornem vozilu. Ugotovljeno je bilo, da je potrebno tovorno vozilo Madžarskih reg. tablic zaseči, saj je bilo ukradeno.

Ob 13.49 smo bili obveščeni, da so delavci pri izpodkopavanju ceste v Ormožu poškodovali optični in mednarodni kabel.

Ob 16.54 smo v Cvetkovcih začasno odvzeli vozniško dovoljenje voznici osebnega avtomobila, katera je vozila vozilo pod vplivom alkohola.

SOBOTA, 19. 11. 2016
Ob 7:40 uri smo intervenirali na območju naselja Velika Nedelja. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je tekom noči prišlo do spora med sosedoma. Na podlagi ugotovljenih dejstev smo izrekli opozorilo po Zakonu o nalogah in pooblastilih policije.

Ob 8:10 uri smo na območju naselja Velika Nedelja obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Med zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v petek pozno popoldan poškodoval pnevmatike na osebnem avtomobilu. Po zbranih obvestilo bomo zadevo odstopili na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 23.36 smo v Mali vasi pri Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je v vinjenem stanju vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja in ni ustavil policistom, ter poskušal zbežati. Zaradi opisanih kršitev mu je bilo vozilo zaseženo, zoper kršitelja pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

NEDELJA, 20. 11. 2016
Ob 10.20 uri smo obravnavali povoženje divjadi. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila trčil v ptiča, kateri je poškodoval vozilo.

Ob 06:00 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Ivanjkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik OA trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za PONEDELJEK, 21. 11. 2016:

– Policisti bodo izvajali tudi meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir