Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 18. 1. 2019, do 7:00 ure dne 21. 1. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 18. 1. 2019

Ob 9.30 smo je bila naša patrulja napotena na prometno nesrečo z materialno škodo v Moškanjce, kjer je voznik tovornega vozila trčil v službeno vozilo policije. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 13.17 smo bili obveščeni, da je občan iz Ormoža opazil, da neznanec vozi njegovo kolo, katerega so mu ukradli prejšnji teden, vendar tatvine ni prijavil. Obveščeni so bili policisti, kateri so izsledili državljana Hrvaške, kateri se je peljal s kolesom. Kolo je bilo zaseženo in vrnjeno lastniku in evidentirano kaznivo dejanje tatvine. Na državno tožilstvo bomo napisali poročilo.

Ob 14.29 smo bili poslani na kraj vloma v hišo v kraju Pušenci. Ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval vrata hiše in kleti na zapuščeni stanovanjski hiši. Policisti so evidentirali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari in sledi zbiranje obvestil ter kazenska ovadba na državno tožilstvo.

SOBOTA 19. 1. 2019

Ob 8.58 smo bili obveščeni o delovni nesreči v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da je poškodovani v svojem gozdu pospravljal les, ki ga je imel posekanega. Pri tem opravilu, mu je na hrbet padla večja veja in ga poškodovala. Poškodovani je bil odpeljan v UKC Maribor. Pri ogledu kraja nesreče in zbiranju obvestil nismo ugotovili elementov kaznivega dejanja, zato bomo na državno tožilstvo napisali poročilo.

Ob 13.59 smo bili s strani občanke iz okolice Ormoža obveščeni, da ima pri sebi otroka in ne ve, ČIGAV je! Na kraj je odšla patrulja, katera je ugotovila, da je z otrokom vse dobro in, da je otrok odšel sam od doma. Zadevo bomo zaključili s poročilom na Center za socialno delo.

Ob 19.06 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Patrulja je na kraju ugotovila, da je v nesreči udeleženo eno vozilo. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Z voznikom je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.67 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku odvzeto začasno vozniško dovoljenje in napisan predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajno sodišče.
NEDELJA 20 . 1. 2019

Ob 08.33 smo bili obveščeni o padcu osebe na pločniku v Ormožu, ki si je poškodovala glavo. Patrulja je z zbiranjem obvestil ugotovila, da gre za osebo, ki boleha za boleznijo izgube ravnotežja, kar je bil tudi vzrok padca. Zadevo so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 12.55 smo bili s strani občana obveščeni o najdbi poškodovane divjadi-srne v okolici Ivanjkovcev. Patrulja je z zbiranjem obvestil ugotovila, da je prijavitelj v nočnem času slišal lajež psov, zatem pa je na dvorišču našel poškodovano srno. Pri pregledu okolice pa je zaznal tudi dva psa, ki sta se nahajala v neposredni bližini hiše in ko sta ga opazila, sta na njega renčala. Kako je prišlo do poškodbe divjadi policisti na kraju niso mogli ugotoviti, bodo pa zoper lastnico psov, ki so se prosto gibali izvedli hitri postopek po zakonu o zaščiti živali.

Ob 14.08 so policisti na terenu bili s strani občana obveščeni, da se ob Dravi v bližini meje nahajajo tri sumljive osebe. Patrulje so osebe izsledile in ugotovile, da so ilegalno prestopile državno mejo. Tujci so bili državljani Libije in so v času postopka zaprosili za mednarodno zaščito. Po postopku so bili nastanjeni v Azilni dom v Ljubljani.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 21. 1. 2019:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola in na uporabo zimske opreme).
– Policisti še izvajamo poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Akcija, katere namen je zmanjšati število tovrstnih prekrškov in tako izboljšati prometno varnost, poteka v času od 14. do 27. januarja 2019.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir