Pokrajinska zveza društev upokojencev “Spodnje Podravje” Ptuj (PZDU Ptuj), je bila organizator regijskega tekmovanja v balinanju, ki ga je letos gostilo DU ORMOŽ. Regijsko tekmovanje je potekalo minuli soboto (15.junij) na lepo urejenem balinišču Društva upokojencev Ormož, ki se nahaja ob Zdravstvenem domu v Ormožu oziroma na dvorišču uradnih prostorov ormoških upokojencev.

Tekmovanja se je udeležilo 40 tekmovalcev oziroma 8 ekip, (ki štejejo po 4 člane in eno obvezno rezervo):
Moška in ženska ekipa DU Ormož, DU Dornava in DU Polenšak. Po ena moška ekipa pa je tekmovala za DU Ptuj in DU Velika Nedelja.

Odigrali so 13 tekem po 35 minut, končno pa sta se najbolje odrezali, pri ženskah ekipa DU ORMOŽ,
pri moških pa ekipa DU PTUJ.

Pri moških je drugo mesto osvojila ekipa DU Ormož, tretje ekipa DU Velika Nedelja, četrti so bili balinarji DU Polenšak in peti iz DU Dornava.

Med ženskimi ekipami pa so drugo mesto osvojile balinarke DU Dornava in tretje iz DU Polenšak.

Vse sodelujoče ekipe so s strani PZ DU “Spodnje Podravje” Ptuj dobile priznanja, prve tri ženske in moške ekipe pa pokale Pokrajinske zveze, ki jih je podelil Franc Hojnik – predsednik PZDU “Spodnje Podravje”.

Zmagovalna ženska ekipa DU Ormož in zmagovalna moška ekipa DU Ptuj sta si z zmago na regijskem tekmovanju v Ormožu pridobili tudi vstopnico za državno prvenstvo v balinanju za upokojence, ki bo letos v Postojni.

Zmagovalna ženska ekipa DU ORMOŽ ( Foto: Karolina Putarek)

Moška ekipa DU Dornava (zeleni) (Foto: Karolina Putarek)

Takšno tekmovanje zahteva kar nekaj organizacijskih sposobnosti, Mirko Majč - predsednik športne sekcije DU Ormož in Danica Majč - tajnica DU Ormož (Foto: Karolina Putarek)

Ženska ekipa DU Ormož v akciji (Foto: Karolina Putarek)

Zaslužen počitek po tekmi... (Foto: Karolina Putarek)

Na takšnem tekmovanju tudi obložena miza ne sme manjkati... (Foto: Karolina Putarek)

Lepo urejeno balinišče DU Ormož pa že čaka nova tekmovanja.... (Foto: Karolina Putarek)