Rokometaš Marko Bezjak je gotovo prvi Ormožan, ki se je kdajkoli udeležil olimpijskih iger, najbrž pa tudi edini Prlek. Tako Marko Bezjak kot njegov soigralec v slovenski rokometni reprezentanci Matej Gaber s šestim mestom sicer nista najbolj zadovoljna, vsi njuni navijači oziroma ljubitelji rokometa pa so z uvrstitvijo slovenske rokometne reprezentance zadovoljni, sploh pa domačini, ki so na oba »Sodinška zeta« zelo ponosni. (Tako Marko Bezjak kot Matej Gaber sta namreč svoji nevesti našla v Sodincih pri Sokovih).

Tako so danes popoldne v Sodincih zanju pripravili poseben sprejem. Moči so združili Turistično društvo Sodinci in domači gasilci (PGD Senešci), in starši (Sokovi). Na sprejemu obeh olimpijcev se je zbralo veliko ponosnih navijačev, ki so želeli rokometaša pozdraviti in jima čestitati. Poseben pozdrav pa sta jima namenila predsednik Krajevne skupnosti Velika Nedelja, Marjan Mušič in sosed Miran Fišer. Gasilci pa so jima ob prihodu pripravili »curkomet«, kar je bilo še posebej slavnostno. Atiju v pozdrav je zapela tudi Bezjakova hčerka Lina, zaigrali pa so domači frajtonarji. Sledila je pogostitev za vse in prijetno druženje z olimpijcema.

Naj spomnimo:

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je na kvalifikacijskem turnirju v Malmöju z zmago nad Iranom uvrstila na letošnje olimpijske igre v Rio de Janeiru. In to je bil tretji nastop slovenske moške rokometne vrste na OI v zgodovini (po Sydneyju leta 2000, ko je bila osma, in v Atenah 2004, ko je bila enajsta). Letos so na OI v Riu de Janeiru slovenski rokometaši svoj nastop zaključili na šestem mestu, kar Rokometna zveza Slovenije ocenjuje kot nov mejnik v zgodovini slovenskega rokometa.

Šesto mesto (izkupiček štiri zmage in dva poraza) na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je kljub grenkemu četrtfinalnemu porazu z Dansko lep uspeh za slovenske rokometaše, ki pa so želeli še več : polfinale in boj za medalje. Tako Marko Bezjak kot Matej Gaber razočaranja tudi v krogu domačih nista skrivala. Bezjak se v svoj klub v Nemčiji vrača v sredo, pravi, da že v četrtek začne s treningi, tako bo razočaranje lažje pozabil. Matej Gaber pa se iz Francije odpravlja na »novo delovno mesto« v Madžarsko, ki ga bo gotovo tudi kmalu prevzelo. Bezjak šteje 30, Gaber pa 25 pomladi, morda bosta pa zraven tudi na OI čez štiri leta v Tokiu.

UTRINKI s sprejema:

DSCN3507

DSCN3508

DSCN3509

DSCN3511

DSCN3512

DSCN3513

DSCN3515

DSCN3516

DSCN3518

DSCN3519

DSCN3521

DSCN3523

DSCN3524