Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 19. 8. 2016, do 7:00 ure dne 22. 8. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 19. 8. 2016
Ob 12.30 uri je bil sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje tatvine. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 19:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na glavni cesti izven naselja Trgovišče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 20. 8. 2016
Ob 14.22 uri smo v naselju Središče ob Dravi obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 15.06 uri smo bili obveščeni o dogodku, ki se je zgodil na območju Loperšic. Ugotovljeno je bilo, da je občan vozil motorno kolo po bližnjem travniku, padel in se hudo telesno poškodoval. Opravljen je bil ogled ter bo izveden ustrezen ukrep.

Ob 23.20 uri smo v Cvetkovcih obravnavali kršitev nočnega miru in počitka, kjer je mladina v gasilskem domu ob praznovanju rojstnega dne poslušala glasbo, kar je motilo bližnje stanovalce. Po opravljenem razgovoru so glasbo ugasnili.

NEDELJA 14. 8. 2016
Ob 12.57 uri smo bili obveščeni, da je na javni cesti od Vičancev proti Ključarovcem padel kolesar, ki je imel pri sebi psa. Ob pregledu relacije oziroma pred prihodom na kraj je kolesar odšel. Da je kolesar dejansko padel, je potrdila tudi drug občan. Zadevo smo zaključili kot dogodek. Iz samega dogodka oziroma sporočila je razbrati, da je padec kolesarja najverjetneje povzročil pes, katerega je vodil kolesar ob sebi na vrvici, ko je vozil kolo. Naj opozorimo, da je tovrstno početje nevarno za telo in življenje, hkrati pa je tudi prekršek !

Ob 15.30 smo bili s strani vaščana iz Ivanjkovcev obveščeni, da sumi soseda, da mu je ta pri košnji trave zlomil šipo na vozilu. Na kraju pri ogledu vozila izključili kaznivo dejanje tatvine in poškodovanja tuje stvari. Prijavitelja napotili na civilno pravdo.

Ob 19:20 uri smo bili na kraju prometne nesreče I . kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Podgorcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za torek dne 23. 8. 2016:

– Med 22. 8. 2016 in 9. 9. 2016 potekajo aktivnosti za večjo varnost otrok ob začetku šolskega leta.
– Med 22. 8. 2016 in 28. 8. 2016 poteka poostren nadzor cestnega prometa s področja hitrosti. Zato bomo v tem času izvajali meritve hitrosti z mobilnim in laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:slika_policija_avto
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir