ROKOMET:
Bronasti “Maestro” Marko Bezjak med svojimi Ormožani

BRON z zlatim sijajem je doma.

“Moj cilj je četrtfinale, želje pa precej višje”, je tik pred odhodom na 25. SP v Franciji povedal Marko Bezjak. 30 – letni Ormožan se je s svojo ekipo v nedeljo popoldan vrnil v Slovenijo z bronasto medaljo:” Občutki so neverjetni. Uspelo nam je nekaj neverjetnega. Menim, da bo ta naša medalja odmevala precej časa in da bomo s tem uspehom rokomet v državi dvignili na še višji nivo. To si ta prelep šport tudi zasluži,” je povedal Bezjak.

Marko Bezjak. 30 – letni Ormožan je v preteklosti igral za Jeruzalem, Gorenje in danes Magdeburg.

“Bron si je po prikazanem skozi celotno prvenstvo zaslužila Slovenija. Gre za izjemen in zgodovinski uspeh. Fantje so se vpisali v zgodovino slovenskega športa. Medalje enostavno ne padajo iz neba. Je pa to nagrada za minulo delo in vložek v rokomet vsaj v zadnjih desetih letih. Ekipo namreč sestavljajo igralci, ki so v preteklosti osvajali medalje na kadetskih in mladinskih EP in SP. In zapomnite si, da se bo ta tradicija visokih uvrstitev nadaljevala, saj imamo Slovenci odlične mlade generacije. Na roko nam je šel izpad Nemcev proti Katarju, kar smo s pridom izkoristili. To je naša prva medalja iz osmih svetovnih prvenstev, katerih smo se udeležili. Imamo zanimivo reprezentanco za prihodnost. Iz ozadja prihajajo mladi nadarjeni igralci. Tako bo tudi v prihodnosti, saj reprezentance letnika 1996, 1998 in 2000 premorejo nekaj izvenserijskih igralcev. Ta medalja reprezentance veliko pomeni vsem klubom. Kratkoročno lahko računamo na porast otrok za treniranje rokometa in seveda so klubi tisti, ki to morejo čim bolje izkoristiti. Kot zanimivost je v Ormožu že v času prvenstva bilo na treningih nekaj več otrok in če le en od teh novih obrazov ostane v tem športu je namen medalje dosežen. Tudi sponzorji, predvsem lokalni upam, da bodo sprevideli, da se splača vlagati v rokomet in otroke, ki nato prerasejo v izjemne športnike in navsezadnje ljudi. Da ne pozabim: to je prva medalja v samostojni državi v članski kategoriji v kolektivnih športih na svetovnih prvenstvih! Dokaz, da je rokomet številka 1 med kolektivnimi športi v Sloveniji,” je povedal Uroš Krstič, koordinator mlajših selekcij RK Jeruzalem Ormož.

Marko bo torkovo popoldne 31. 1. preživel v družbi ljubiteljev rokometa. Med drugim bo obiskal OŠ Ormož in Gimnazijo Ormož.

V torek 31. 1. bo Marko ob 13.20 uri obiskal OŠ Ormož in Gimnazijo Ormož. Športna dvorana Hardek bo pokala po šivih. Pričakuje se skupaj 400 osnovnošolcev in srednješolcev, ki bodo zagotovo bučno pozdravili bivšega učenca in dijaka OŠ Ormož ter Gimnazije Ormož!
Ob 14.00 uri bo sledil sprejem v Beli dvorani grajske pristave v Ormožu, kjer bo Marka sprejel župan občine Ormož Alojz Sok.
Ob 15.00 uri bo sprejem v Gostišču PRI MARTI V Cvetkovcih, ki ga organizirajo Bezjakovi prijatelji in Gostišče PRI MARTI.