Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 24. 2. 2017, do 7:00 ure dne 27. 2. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 24. 2. 2017

Ob 8:44 uri so nas iz ene od ormoških trgovin obvestili, da so pri pregledu nadzornih kamer z včerajšnjega dne, opazili tatvino 2 steklenic žgane pijače. Trgovina bo podala pisno prijavo za kaznivo dejanje.

Ob 12:43 uri smo bili obveščeni o poškodovanju objekta pri železniškem postajališču v Pušencih. Patrulja bo zadevo zaključila z uradnim zaznamkom, saj ni opazila elementov uradno pregonljivega dejanja oz. prekrška.

Ob 15:35 uri nas je poklical zaskrbljen občan ter povedal, da se mu prijatelj iz Obreža, kateri živi sam in ima zdravstvene težave, že več dni ne oglasi na mobilni telefon. Patrulja na naslovu preverila dejansko stanje ter ugotovila, da je z osebo vse v redu.

SOBOTA 25. 2. 2017

Ob 13:02 uri je na policijsko postajo prišla občanka in naznanila izgubo prenosnega telefona Iphone 5S na območju prireditvenega šotora pustovanja v Markovcih. O morebitni najdbi smo preverili preko področne policijske postaje Ptuj, kjer ta ni bil prinešen. Lastnico pa pozvali, da odide na kraj kjer morebitno najdbo preveri pri organizatorju.

S tem v zvezi bi želeli podati obvestilo, da je najditelj dolžan najdeno stvar vrniti lastniku oz. v kolikor ne ve čigava je, le – to naznani na policijsko postajo. Na policijski postaji se nadalje izvedejo aktivnosti, da se ugotovi kdo je lastnik. Najditelj se lahko tudi opredeli do hrambe na svojem domu v smislu dobrega lastnika, ter po letu dni v kolikor se ne najde lastnik, postane lastnik najdenega predmeta.

Ob 09:42 uri smo na območju Ormoža zaznali kršitev po hitrosti, voznika motornega vozila. Ker je kršitelj bil tujec in kazni na kraju ni plačal smo zaradi zavarovanja izvršitve plačila globe tujcu odvzeli dokumente osebe in vozila. Navedene bo prejel po plačilu globe.


NEDELJA 26. 2. 2017

Ob 08:24 uri je na policijsko postajo prišla občanka in naznanila, da je tega dne v reži bankomata Velika Nedelja pri Merkator trgovini našla 30 eurov. Denar je proti zapisniku o najdenih predmetih izročila policistu.

Ob 18.50 smo bili obveščeni o dogodku v Litmerku, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v divjad in si poškodovala vozilo.

Ob 21.24 smo posredovali v Ormožu, kjer je prišlo do verbalnega spora med partnerjema.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 27. 2. 2017:
– pri nadzoru cestnega prometa bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir