Policisti Policijske postaje Ormož smo v času od 7. ure dne 27. 7. 2015 do 7. ure dne
28. 7. 2015 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 27. 7. 2015
Ob 9:10 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Skolibrovi ulici v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozila poškodoval parkirano vozilo. Zaključeno z uradnim zaznamkom.

Ob 10:55 uri smo bili obveščeni o sprožitvi alarmne naprave v pošti v Veliki Nedelji. Opravili smo blokado območja ter po zbranih informacija in opravljenih razgovorih ugotovili, da je do sprožitve prišlo zaradi tehnične napake. Zaključeno z uradnim zaznamkom.

Ob 11:37 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v Bresnici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil po delu vozišče kjer potekajo dela in je tudi ustrezno označeno kot gradbišče. Zaključeno z uradnim zaznamkom.

Ob 12:17 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Ilirski ulici, v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika vozila poškodoval parkirano vozilo. Zaključeno z uradnim zaznamkom.

Ob 14:47 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti, v Vuzmetincih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil. Med ogledom je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola (0,64 ml/l). Zaradi kršitev mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo odstopljeno z obdožilnim predlogom na Okrajno sodišče v Ormožu, zoper povzročitelja pa bo tudi podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja »Nevarna vožnja v cestnem prometu«.

Ob 16:39 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti v Pavlovcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik motornega kolesa zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil. Povzročitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog.

Ob 16:46 uri smo bilo obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti, v Sodincih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v psa in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22.40 uri smo bili obveščeni o poizkusu samomora v Trgovišču. Na kraju ugotovljeno, da je moški poskušal storiti samomor. Na kraju so moškega oskrbeli delavci ZD Ormož, nato je bil hospitaliziran na psihiatrični bolnici Ormož.

Ob 23.23 uri smo v Ormožu obravnavali poškodbo vozila in sicer je na osebni avtomobil padel dotrajani omet s stanovanjske stavbe.

Ob 00.50 uri naslednjega dne smo na policijski postaji sprejeli zapisnik zoper kaznivo dejanje »Nasilje v družini«. Zoper storilca je bil izrečen ukrep »Prepoved približevanja«. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.


Napoved aktivnosti za torek, dne 28. 7. 2015:

– policisti bodo opravljali meritve hitrosti z radarjem Multanova med 06.00 in 14.00 uro na regionalnih cestah in glavni cesti I. reda številka 2.
PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir