Najprej se bomo ustavili v Ivanjkovcih, kjer je minuli petek bila osrednja proslava ob krajevnem prazniku. Na proslavi so zaslužnim krajanom podelili tri priznanja in plaketi.
Pouk je po šolah v teh dneh že več ali manj v polnem teku. Tudi v ormoški gimnaziji, ki jo letos obiskuje 115 dijakov, zanimalo na sje kako so “zaštartali” v novo šolsko leto in kakšnih novih projektov se bodo lotevali.
Kolektiv Oljarne in mešalnice Središče ob Dravi je v sodelovanju z domačim Turističnim društvom tudi letos pripravil „Praznik buč“, ki vsako leto v Središče privabi vse več obiskovalcev, pa tudi sodelujočih na prireditvi. Letos je bil to deseti – jubilejni praznik, zato je bilo videti še več kot po navadi.
Minuli četrtek je v organizaciji Medobčinske zveze društev upokojencev Ormož potekala zadnja tekma v okviru lige kegljanja s kroglo na vrvici. Zaključek je bil pestro družabno srečanje. Najboljšim kegljačem v sezoni so podelili pokale, tako, da tudi tega dogodka nismo zamudili.
V nadaljevanju se bomo preselili v občino Majšperk. Namreč konec avgusta je tamkajšnja Lovska družina Dravinja slavila 90 let delovanja in je ena izmed družin Zveze lovskih družin Ptuj- Ormož. Slovestnost se je odvijala v dvorani novega kulturno-poslovnega centra v Majšperku, udeležili pa so se je tudi številni lovci iz ormoškega konca.
Med športnimi dogodki boste lahko videli, kako so se člani Kluba borilnih veščin Ormož pripravljali na odhod na svetovno prvestvo za mladince in akadete v Bratislavo; obiskali smo tudi rokometno tekmo med vinarji in pivovarji.
Vabljeni k ogledu oddaje na programu KTV ORMOŽ v petek ob 10.00 in 16.00 uri, v soboto in nedeljo ob 18.00 uri. Ogledate pa si jo lako tudi v okviru programa SIP TV in PeTV ter na TELE M v nedeljo ob 14.00 uri;
oddaja pa je na ogled tudi na tej spletni strani ( klikni pod “oddaje”).