PGD Hardek je v soboto pripravilo 7. vajo članic GZ Ormož. Vajo so članice izvedle v okviru aktivnosti GZ Ormož v času meseca oktobra – meseca požarne varnosti.
20 gasilk iz Prostovoljnih gasilskih društev Hardek, Miklavž pri Ormožu, Ključarovcev, Loperšič in Senešcev, se je razdelilo v tri gasilske ekipe, ki so na intervencijo prihitele iz Ključarovcev, Miklavža in Hardek. Zagorel bi naj objekt na Hardeku, tako, da so najprej bile aktivirane Hardeške gasilke, ki pa so zaradi zahtevne intervencije na pomoč poklicale še gasilke iz Miklavža in Ključarovec.
Vaja je tako zahtevala spretnosti razporeditve, pripravo primpomočkov, predvsem pa od hidranta speljati dovolj vode, da se požar lahko kar se da hitro pogasi.
Vodja intervencije je bila Sonja Kosi iz PGD Hardek, ki je delovala pod mentorstvom poveljnika GZ ORMOŽ Tončeka Lisjaka. Lisjak pove, da ni šlo za merjenje časa, pač pa za natančno izvedbo vaje in pripravo cevi ter vsega potrebnega za “boj” s požarom. Z znanjem kolegic, predvsem pa s spretnostjo in iznajdljivostjo je bil zelo zadovoljen, tako, da je vajo ucenil kot uspešno. Sicer pa bo natačna analiza vaje sledila v naslednjih dneh.
Vodja komisije za delovanje gasilk pri GZ ORMOŽ, nižja gasilska častnica Natalija Fajfar, pravi, da gre za pogumna dekleta, spretna in željna učenja. Zaenkrat se gasilke intervencij ne udeležujejo pogosto, verjame pa, da ni daleč dan, ko bodo tudi gasilke usposobljene za naloge operativcev. Očitno tako operativa ni rezervirana samo za moške.( VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 13.oktober)
Na vaji v soboto popoldne:
slika_gasilke
dscn3888
dscn3887
dscn3886
dscn3885
dscn3884
dscn3883
dscn3880
dscn3879
dscn3877
dscn3879
dscn3876
dscn3874
dscn3873