Dramska sekcija Kulturno-športnega društva Dobrava je v petek premierno uprizorila komedijo Vaška Venera v priredbi Tatjane Vaupotič. Ponovitev je bila v soboto, oba dneva pa so obiskovalci napolnili ormoški dom kulture:

Ormožani imamo predstave, ki jih pripravijo domači gledališčniki radi. Tako je tudi komedija, ki so jo Dobravčani letos postavili na oder bila deležna odličnega obiska. Gledališka predstava Vaška Venera je sicer že deseta komedija, ki so jo člani KŠD Dobrava pripravili v 21 letih delovanja.
Gre za lahkotno zgodbo, ki izvira iz vaškega vsakdana in je posvečena brezčasni tematiki – ljubezni. Dobro uro in pol trajajoča komedija v treh dejanjih se dogaja na kmečkem turizmu »Pri prijazni Ceciliji« v mladi občini, ki se pripravlja na svoj PRVI občinski praznik.
Ravno v tem času se na kmetiji nahaja slikar Silvo Spacal, ki ga je odigral dr.Simon Kolmanič, ki je navdušen nad lepoto gospodaričine hčerke Majde. Kmalu jo poimenuje Venera, ki bi na občinskem prazniku lahko predstavljala simbol vaške lepote.
Lepa Majda oziroma Vaška Venera, ki jo je odigrala Mojca Bauman Kralj, seveda slikarju, ki ima izostren čut za lepoto, rada verjame, in z navdušenjem sprejme njegov kompliment.
Komplimenti lepi hčerki Majdi pa laskajo tudi materi Ceciliji, sicer gospodarici na kmečkem turizmu, ki jo je odigrala Danijela Čurin. Mati je odločena, da pa je treba hčerko le še bogato poročiti.
V to kmalu prepriča tudi moža – Matevža Tička, ki je lepi Majdi očim, in predvsem copata gospodovalni ženi. Matevž Tiček, ki ga je poosebil Rajko Košič, seveda okolici tega ne prizna, in če je le možnost, se rad predstavlja kot glava družine.
Nekega dne kmečki turizem »Pri prijazni Ceciliji« obišče mičen gospod iz mesta Pankracij Čičigoj, ki ga igra Kristjan Dogša. Ta takoj vrže oči na lepo Majdo. Predstavlja se kot bogataš in Majdini materi Ceciliji se zdi ravno pravšnji za zeta.
Lepo Majdo, seveda, bogat gospod kmalu zamika, čeprav je že od nekdaj zaljubljena v BRULČEVEGA POLDETA, ki ga igra Sebastijan Piberčnik. Brulčev Polde sicer dela pri županu, a ga je ta za čas občinskega praznika, posodil za pomoč pri delu na kmečkem turizmu, kjer pričakujejo naval gostov.
Polde ne skriva svoje ljubezni do lepe Majde, čeprav je vanj zaljubljena tudi hišna pomočnica pri Ceciliji – Špela, ki jo je odigrala Tamara Lukman. Špela se z usodo kar hitro pomiri, Poldetu je celo pripravljena pomagati, da osvoji lepo Majdo. A kaj, ko med tem Majda že nasede pritiskom svoje matere in pristane na zaroko z gospodom Čičigojem – gospodom iz mesta.
Potem pa se na kmečkem turizmu »Pri prijazni Ceciliji« pojavi gospa in se predstavi kot Filomena Čičigoj (odigrala jo je Jerica Žnidarič Juričinec). In umna hišna pomočnica Špela in hišni pomočnik Polde v priimku prispele gospe vidita priložnost, da rešita Majdo!
Situacija je tik pred zdajci. Na zaroko je povabljen tudi sam župan mlade občine Tone Pocvirn, ki ga je odigral Franc Štrman in je tudi velik prijatelj gospodarja Matevža Tička.
Vse je nared za velik trenutek, ko pa se situacija zaplete – namreč, ko se prispela gospa Filomena Čičigoj predstavi, in pove da išče svojega sina, ki živi tu nekje… Zbranim pojasni, da je gospod Čičigoj njen bivši mož, Brulčov Polde pa njun sin. Prisotni so šokirani, gospod Čičigoj izgine, Filomena Čičigoj pa sinu Poldetu pove, da ga je poiskala, da mu pove, da je edini dedič njenega ne-malega premoženja. Tako zaljubljenca – lepa Majda in Polde le lahko ostaneta skupaj in še bogata sta. Praznovanje zaroke se nadaljuje, kmalu medse povabijo še harmonikarja oziroma vaškega godca – Damijana Fekonjo.

Komedijo je režirala Irena Blagovič. Sicer pa so pri izvedbi igre pomagali še: Štefka Šoštarič, Danica Hernja in Dalibor Šoštarič.