Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 3. 9. 2018, do 7. ure dne 4. 9. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 3. 9. 2018

Ob 10:15 smo policisti na območju naselja Grabe ustavili in kontrolirali prehitrega voznika, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in s poteklim prometnim dovoljenjem. Vozniku je bilo vozilo zaseženo in bomo zoper njega podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o motornih vozilih in Zakona o voznikih.

Ob 10:16 smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Goljufija v trgovini na območju Ormoža. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljena goljufala pri tehtanju zelenjave in sadja. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje in bomo zoper osumljenko podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 15:23 smo na Policijski postaji na Zapisnik o sprejemu predloga pregon evidentirali kaznivo dejanje Goljufija, katero je naznanil moški iz okolice Ormoža, ki je nameraval v tujini opraviti nakup vozila in bil pri tem ogoljufan. Po zbranih obvestilih in dokazih bomo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo.

Ob 17:13 smo bili obveščeni o storitvi kaznivega dejanja Nasilje v družini, ki je bilo storjeno na območju Podgorcev. Po zbranih obvestilih in dokazih bomo na Okrožno državno tožilstvo zoper znano osebo podali kazensko ovadbo.

Ob 20:00 uri smo bili s strani Policijske postaje Maribor II obveščeni, da so sprejeli kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilje v družini, katero se je zgodilo na območju Policijske postaje Ormož, v nadaljevanju smo prevzeli obravnavno, opravili zaslišanje osumljenca ter izrekli ukrep prepovedi približevanja določeni osebi ali kraju. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 21:26 uri smo bili obveščeni o domnevnem poskusu samomora, na kraju nismo ugotovili nobenih znakov poskusa samomor, prav tako pa je na kraj bila napotena ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ormož. Opravljen je bil razgovor z osebo, katera je kasneje bila hospitalizirana v Psihiatrični bolnici Ormož. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Napoved aktivnosti za torek dne 4. 9. 2018
– do vključno 7. 9. 2018 potekajo poostrene aktivnosti v okolici šol na območju Policijske postaje »varnost otrok in začetek šolskega leta«
– ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir