V občini Ormož tradicionalno spomladi potekajo čistilne akcije. Običajno v mesecu aprilu. Zaradi okoliščin in tudi slabega vremena je kar nekaj čistilnih akcij potekalo šele minuli soboto. Med mnogimi v občini so čistilno akcijo izvedli tudi Hardečani:
S sloganom Očistimo destinacijo Jeruzalem Slovenija 2021 je občina tudi letos vzpodbujala občane, da očistijo svojo okolico. Te običajno potekajo v organizaciji različnih društev in vaških ali krajevnih skupnosti.
Na Hardeku so se tako minulo soboto ob 9.uri pred domačim gasilskim domom zbrali vaščani in prijatelji Hardeka, ter veselo poprijeli za delo. »Takšne organizirane čistilne akcije za Hardečane niso nič nenavadnega, saj jih organiziramo vsako leto že od nekdaj«, je povedal koordinator dogodka, vaščan Slavko Petek.
27 udeležencev in nekaj otrok je z delom začelo od gasilskega doma ob cesti do Avtocentra, nato po zelenicah ob Lidlu in Hoferju in tamkajšnjih parkirnih prostorih, počistili so brežine ob obvoznici in ob Dobravski cesti, pot do in od šole naprej do gasilskega doma.

Gasilski dom je običajno tako štart kot cilj vseh dogajanj na Hardeku, tako je ob gasilskem domu potekal tudi zaključek uspešne akcije in malica. Zadovoljni udeleženci so z veseljem sedli za mizo, kar je bila priložnost, da še kakšno rečejo…