Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
23. 1. 2018, do 7. ure dne 24. 1. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 23. 1. 2018:

Ob 8:15 uri smo bili obveščeni o poškodovanju fasade na hiši v Trnovcih. Opravljen je bil ogled in evidentirano bo kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

Ob 9:07 uri smo na regionalni cesti v naselju Ivanjkovci, vozniku osebnega avtomobila, sicer državljanu Avstrije, začasno odvzeli dokumente, zaradi izmerjene prekoračene hitrosti vožnje v naselju. Po plačani globi so mu bili dokumenti vrnjeni.

Ob 12:00 uri je patrulja PP Ormož pri skupnem poostrenem nadzoru cestnega prometa v naselju Majšperk, alkoholiziranemu vozniku začasno odvzela vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo ter vročil plačilni nalog.

Ob 12:20 uri nas je lastnik groba na ormoškem pokopališču obvestil o vandalizmu. Nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 13:53 uri je lastnik prijavil izgubo registrske tablice od osebnega avtomobila na relaciji iz Maribora do Ormoža. Napoten je bil na UE.

Ob 14:10 uri so bili državljanu Hrvaške v ormoškem parku zaseženi posušeni rastlinski delci. Proti potrdilu so mu bili predmeti zaseženi, izvedena takojšnja analiza snovi in ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo. V postopku mu je bila izdano odločba prekrškovnega organa v hitrem postopku.

Ob 14:49 uri smo bili obveščeni o sporu med sosedi v Gornji Ključarovcih. Na kraju so bili napoteni na zasebno tožbo.

Ob 15.28 uri smo bili obveščeni o 3 črnih pobeglih konjih v Pavlovskem vrhu, kateri so se gibali po lokalni cesti. Pred prihodom patrulje na kraj so bili konji že zaprti v hlev.

Ob 16:10 uri smo bili obveščeni o tatvini denarja iz zaklenjene stanovanjske hiše v Pršetincih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je to zgodilo že v nedeljo 14.1.2018 v dopoldanskem času. Odtujena je bila gotovina. Sprejet je bil zapisnik in evidentirano kaznivo dejanje, sledi zbiranje obvestil.

PREVENTIVNI NASVET:

V zvezi zgoraj navedenega dejanja vse občane naprošamo, da nas o gibanju sumljivih oseb v okolici njihovih hiš, takoj obvestijo. Prav tako predlagamo, da doma ne hranijo večje količine denarja ali vrednejših predmetov.

• Če kljub vsemu postanete oškodovanec oz. žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestite policijo na interventno telefonsko številko policije 113 ali anonimno številko policije 080 1200.
• Če ob prihodu domov opazite sledi vloma, ne vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu. Ob morebitnem soočenju s storilcem se ne izpostavljajte, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več – pomembnejša naj bo vaša lastna varnost!
Do prihoda policistov tudi ničesar ne prijemajte ali premikajte, da se ne bi poškodovale ali uničile sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.
• Če postanete žrtev kaznivega dejanja, lahko pomagate pri izsleditvi storilca, če si poskušate zapomniti čimveč podatkov o njem: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal in podobno.

Napoved aktivnosti za sredo dne 24. 1. 2018:
– Od 15. 1. do 29. 1. 2018 bo potekal poostren nadzor cestnega prometa MOBITEL ˮVOZIMO PAMETNO!ˮ.
– Ob rednem delu bomo v cestnem prometu opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti, preverjali psihofizično stanje voznikov in opremljenost vozil z zimsko opremo.

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir