Z razstavo, ki predstavlja dosežke domačih športnih društev, z otvoritvijo rastlinske čistilne naprave, ter z osrednjo proslavo ob krajevnem prazniku, so v Ivanjkovcih včeraj popoldne zaključili prireditve v okviru letošnjega krajevnega praznika.

Razstava v mali dvorani Krajevne skupnosti prinaša na ogled številna priznanja in pokale ter medalje domačih športnikov oziroma športnih društev: Kegljačev DU Ivanjkovci, Teniškega kluba Ivanjkovci, reprezentanta v pikadu Andreja Gorjaka, Pikado kluba Pinochio Ivanjkovci in NK LORDI Ivanjkovci.DSC00627

DSC00625

DSC00624

DSC00623

DSC00622

DSC00621

Otvoritev nove rastlinske čistilne naprave je pospremila domača Ljudska godba, tribarvnico sta prerezala predsednica KS Ivanjkovci Slavica Rajh in podžupan občine Ormož ter svetnik v DS RS Branko Šumenjak
.
Novo rastlinsko čistilno napravo v Ivanjkovcih štejejo za veliko pridobitev. Namenjena je prebivalcem centra Ivanjkovcev, tudi šoli in približno 50 gospodinjstvom. Velika je 350 populacijskih enot. Gradnja rastlinske čistilne naprave je v Ivanjkovcih bila dvoletni projekt. Po predračunski vrednosti je občino Ormož stala 600 tisoč evrov. (Letos je to pomenilo 447 tisoč evrov, ostalo pa v letu 2014)
Sicer pa so v Ivanjkovcih, kot je povedala predsednica KS Ivanjkovci SLAVICA RAJH letos prenovili asfaltne površine v centru, cesto mimo šole in v novem naselju, ter 7 odsekov javnih poti, gre krajše odseke, je dodala predsednica in povedala tudi, da pa bo največji zalogaj cesta od Runča do Lahoncev, kar pomeni 1400 m, za ureditev katere si prizadevajo trenutno.
DSCN1661

DSCN1660

DSCN1659

DSCN1658

Na osrednji proslavi z bogatim kulturnim programom, ki so ga pripravili šolarji, sta predsednica KS Ivanjkovci Slavica Rajh in tajnik KS Ivanjkovci Franci Trstenjak podelila 2 plaketi in 3 priznanja:
Plaketi sta prejela Nada Pignar, ravnateljica OŠ Ivanjkovci za odlično vodenje šole ter sodelovanje s krajem in Stanislav Polak, za večletno aktivno sodelovanje v različnih društvih in za delo v KS.
Priznanja pa so prejeli:
Marta Polanič Rajh – za uspešno delo v DU in v sekciji žena
Helena Prejac – za večletno uspešno delo v TD Runeč, in
Franc Rajh – za dolgoletno aktivno delo v PGD Ivanjkovciunnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed

V Ivanjkovcih imajo tudi sodobno urejeno novo železniško postajo:

DSCN1652

DSCN1654

DSCN1653

DSCN1650