Kot veleva tradicija so na osnovni šoli Ormož „že“ organizirali prvi kros v tem šolskem letu. Pravijo mu „jesenski“, in kot je bilo videti, so šolarjem dolge in vroče počitnice dobro dele – polni energije, namreč, so se podali po tekaških progah, ki so bile ( kot po navadi) „zakoličene“ v ormoškem parku.
Šolarji so tekli na dveh dolžinah – učenci vključno s petimi razredi so tekli na 600;
učenci višjih razredov pa na 1000 metrov.

Malo drznosti, malo tekmovalnosti, sploh pa veliko sposobnosti se je izkazalo – na cilj so kmalu pritekli najboljši. Čeprav tudi v športu rado velja, da je važno sodelovati in ne zmagati, je zmaga še kako sladka!
V prvem razredu je med deklicami najbolje tekla Maja Bogša, med dečki – Tjaš Notersberg; med drugošolci se je na prvo mesto med deklicami uvrstila Vanesa Čuš, med dečki Tilen Mesarec. V tretjem razredu je zmagovalka bila Alina Planinc, zmagovalec pa Nik Prapotnik. V četrtih razredih se je kot najboljša maratonka izkazala Špela Prejac, med dečki v četrtem razredu pa je bil najboljši maratonec Aljaž Ivanuša. Med petošolkami je najboljša bila Špela Jambriško, med petošolci Niko Sovič, v šestem razredu je med dekleti bila najboljša Julija Fric, med dečki – Primož Ozmec. Eva Šantič Zadravec je bila najboljša v sedmih razredih, med dečki pa Alojz Gošič. Med osmošolkami je zmagala Janja Zadravec, med osmošolci – Gašper Horvat; najboljša med devetošolkami pa je bila Dijana Ozmec, med devetošolci pa Klemen Zlatnik.

Na občinski kros, ki bo prav tako potekal v Ormoškem parku, in sicer že kar v torek – od 9.00 ure naprej, se bodo iz vsakega razreda uvrstile TRI najboljše med deklicami in TRIJE najboljši med med dečki!
Občinski kros bosta skupaj organizirala Osnovna šola Ivanjkovci in Atletski klub Ormož.
Mladim maratoncem bomo seveda tudi takrat stali ob strani – in navijali za svoje favorite.