Društvo Komenda Hierusalem vabi na dobrodelni koncert za Žana, ki jutri 26. novembra 2016 ob 19. uri v Športni dvorani OŠ Ormož, nastopili pa bodo Moški pevski zbor Dobrava, Ivan Švajgl z Mineo, Vladka Mori, Tadej Vesenjak in Nika Zorjan.

Koncert za Žana

Žan Petek je 16-letni fant, njegovo življenje in življenje njegove družine pa je že od rojstva zaznamovano s cerebralno paralizo. Zanj skrbijo mama Martina, oče Boštjan, sestra Eva in po svojih močeh občasno tudi babica.

Žan ne hodi, zaradi osnovne bolezni trpi tudi za mišično distrofijo, kar pomeni, da ima močno zakrčenost mišic. Pomoč potrebuje pri vseh življenjskih aktivnostih: ne more sam jesti, ne more se umiti, obleči, potrebno ga je previjati, dvigovati za vsak transfer na voziček in z njega … Žan ne govori. S svojimi domačini se sporazumeva na povsem svoj način – z raznimi gibi, očesnim kontaktom in posameznimi glasovi.

Življenje s takim otrokom zahteva veliko dela, fizičnih in psihičnih naporov ter osebnega odrekanja. Kljub svoji bolezni je Žan velikokrat nasmejan fant, ki nadvse obožuje gasilce. Obiskuje šolo s prilagojenim programom, kjer je deležen raznih ustreznih terapij. Da bi bilo življenje in delo vsaj nekoliko lažje, si družina želi kupiti sinovim potrebam prilagojeno vozilo, kar je seveda zelo velik “zalogaj”. Kot eno od oblik pomoči zato Društvo Komenda Hierusalem organizira za Žana dobrodelni koncert. Verjamemo, da bomo tudi tokrat vsi skupaj dokazali, da nismo brezbrižni in brezčutni za nesrečo drugih, ampak smo še vedno ljudje z velikim srcem, pravijo pobudniki.

Vstopnine ni, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki.