KGZS Ptuj – KMETIJSKA SVETOVALNA SLUŽBA ORMOŽ in DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA ORMOŽ so danes že tretje leto zapovrstjo v času Martinovanja organizirali OCENJEVANJE POTIC. Tričlanska komisija, ki so jo sestavljale strokovnjakinje in poznavalke Marija Rošar (predsednica komisije), Jožica Korpar in Metka Lesničar; ni imela enostavnega dela, saj je morala oceniti kar 18 vzorcev potic različnih okusov oziroma z različnimi nadevi.
Zvonimira Kukovec iz Brega v Središču ob Dravi je prinesla orehovo; Marija Kandrič iz Vičancev – tudi orehovo; Milena Rajh iz Mihalovcev – makovo; Silva Kelemina s Huma- kostanjevo; Cvetka Habjanič iz Hermancev – kokosovo; Marija Šek iz Zasavcev – mandeljnovo, lešnikovo in marmeladno s suhimi slivami; Martina Gerič iz Miklavža pri Ormožu – kosovo in makovo; Irena Šterman iz Ormoža – orehovo; Anica Prapotnik iz Jastrebcev – rozinovo; Vesna Žerjav iz Grab (Središče ob Dravi) – čokoladno in pehtranovo; Alojzija Rotar iz Obreža – z bučnim nadevom; Marija Sok, iz Podgorcev – orehovo, orehovo z rozinami in potico s čokoladnim testom.
Komisija je kar 16 poticam namenila zlato priznanje ter po eno srebrno in bronasto. Vse potice bodo na ogled na tradicionalni razstavi izdelkov pridnih rok, ki bo v času Martinovanja postavljena v avtosalonu v Avtocentru na Hardeku.
slika_potice2014
Komisija ( z leve): Jožica Korpar, Marija Rošar in Metka Lesničar