Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 13. 6. 2012 do 7:00 ure dne 14. 6. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 13. 6. 2012

Ob 12:50 uri so bili s strani občana Središča ob Dravi obveščeni, da je že več dni v Središču ob Dravi na Obrtniški ulici zapuščeno kolo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre v danem primeru za modro žensko kolo Rog – Turist. V kolikor ga kdo pogreša, naj se oglasi s potrdilom o lastništvu (račun, fotografije, …), da kolo prevzame.

Ob 13:50 uri so bili s strani vodje Kmetijske zadruge Ormož obveščeni, da so neznanci poškodovali centralno skladišče v Ormožu. Patrulja je na kraju opravila ogled in z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Ob 18.28 uri so bili napoteni v Ritmerk, kjer so krave prosto hodile po vasi. Ker so krave storile škodo na sosedovi njivi, je bila oškodovanka napotena na zasebno tožbo, zoper lastnika krav pa bodo posredovali poročilo pristojnim inšpekcijskim službam.

Ob 23.00 so imeli postopek z voznico osebnega avtomobila, kateri so zasegli posušene delce zelene rastline, za katere obstaja sum, da so prepovedane droge. Prav tako je bil opravljen hitri test za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog, ta je bil prav tako pozitiven. Odrejen je bil strokovni pregled, voznica je bila pridržana. V nadaljevanju sledi zoper voznico še ukrep glede na rezultate strokovnega pregleda (obdolžilni predlog na pristojno sodišče ali predlog za napotitev na ponovni zdravstveni pregled).

ČETRTEK 14. 6. 2012

Napoved aktivnosti za četrtek dne 14. 6. 2012:
Od 11. 6. do 16. 6 .2012 se izvaja v cestnem prometu preventivno represivna akcija usmerjena na varnost kolesarjev.

Pripravila:
Mitja Novak
policist I
in
Edvard Cvetko
komandir
višji policijski inšpektor II