V grajski dvorani je sinoči (petek) potekala slavnostna seja, kjer so župan Alojz Sok in podžupana Branko Šumenjak in Mirko Novak podelili občinska priznanja za leto 2016:
BRONASTO PLAKETO občine Ormož je, na predlog OOZ ORMOŽ, prejel fotograf Štefan Hozyan za več kot 40 letno delo v fotografski branži; SREBRNO plaketo na predlog MePZ DU Ivanjkovci, je prejel zborovodja in glasbeni pedagog Jože Barin Turica, ZLATO PLAKETO pa je na predlog župana Alojza Soka, prejela komparativistka in slovenska dopisnica iz kriznih žarišč na Bližnjem vzhodu Karmen W. Švegl, ki trenutno živi in poroča iz Turčije. Karmen Willum Švegl je po podelitvi priznanj bila tudi slavnostna govornica pred prazničnim koncertom v Beli dvorani.
PRISLUHNITE GOVORU Karmen W.Švegl:

Kulturni program v okviru slavnostne seje so pripravili dijaki Gimnazije Ormož, na predprazničnem koncertu v Beli dvorani pa so nastopili Komorni mešani pevski zbor LJUBLJANSKI MADRIGALISTI pod vodstvom Primoža Malavašiča ter mezzosopranistka GORDANA HLEB, baritonist IVAN ANDRES ARNŠEK in pianistka ALEKSANDRA NAUMOVSKI POTISK. Pevci so z repertuarjem božičnih pesmi navdušili zbrane v dvorani in se po koncertu pridružili na pogostitvi, kjer so še zapeli z vsemi zbranimi in tako popestrili tudi druženje ob obloženih mizah in kozarčku rujnega.

Prejemniki plaket z županom in podžupanoma, z leve: Branko Šumenjak, Jože Barin Turica, Alojz Sok, Karmen Willum Švegl, Štefan Hozyan in Mirko Novak

Prejemniki plaket z županom in podžupanoma, z leve: Branko Šumenjak, Jože Barin Turica, Alojz Sok, Karmen Švegl, Štefan Hozyan in Mirko Novak


Mazzosopranistka Gordana Hleb in baritonist Ivan Andres Arnšek

Mazzosopranistka Gordana Hleb in baritonist Ivan Andres Arnšek


Mešani komorni zbor LJUBLJANSKI MADRIGALISTI

Mešani komorni zbor LJUBLJANSKI MADRIGALISTI

Posnetek predprazničnega koncerta si boste kmalu lahko ogledali tudi na naši TV, več z dogodka pa si boste lahko ogledali v oddaji UTRIP ORMOŽA, 5. januarja 2017 ob 20.uri. Karmen W. Švegl in njen mož Gunnar Willum (Danec, ki odlično govori slovensko) pa bosta gosta v oddaji MED NAMI POVEDANO v ponedeljek, 2. januarja 2017 ob 20.uri.