Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 20. 1. 2023 do 7.00 dne 23. 1. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 20. 1. 2023
Ob 13.05 sta policista Policijske postaje Ormož dvema mladoletnikoma zasegla snov za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo. Po preliminarnih testih sledi ustrezen ukrep.

Ob 13.16 so policisti v Središču ob Dravi obravnavali delovno nesrečo. Delavka je pri hoji padla in se lahko telesno poškodovala. Po vseh zbranih obvestilih bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

SOBOTA 21. 1. 2023
Ob 10.40 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije s pobegom v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil in odpeljal s kraja, ne da bi oškodovancu nudil podatke. Povzročitelj je bil izsleden in bo zoper njega uveden hitri postopek.

Ob 17.50 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Sejanci, ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal izven vozišča v jarek. Ugotovljeno še je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bomo podali obdolžilni predlog na Okrožno sodišče v Ormožu.

Ob 20:25 smo v Ormožu kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

Ob 21:28 smo v Podgorcih kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

NEDELJA 22. 1. 2023


Napoved aktivnosti za ponedeljek 23. 1. 2023:
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ