Iz vsebine:
Se še spomnite zgodbe o bolni nekaj več kot leto dni stare Mije iz Gradišča pri Svetem Tomažu? Za pomoč pri plačilu njenega zdravljenja v Bruslju smo klicali sredi meseca septembra. Akcijo zbiranja sredstev je vodilo Območno združenje Rdečega križa Ormož – in kakšen je bil uspeh akcije, ter kakšno je zdravstveno stanje male Mije trenutno, so povedali na tiskovni konferenci v torek:

2. V okviru letošnjega praznovanja 750 obletnice prve pisne omembe Ormoža je minuli teden potekala že prva prireditev, in sicer: 30 let Javnega zavoda Lekarna Ormož in 100 letnica lekarništva Ormož. Tudi lekarništvo v Ormožu je namreč del pestre zgodovine našega mesta:

3. V mesecu januarju na Kogu pripravijo Antonovanje. Med prireditvami je tudi tradicionalna ČURKARIJADA, posvečena pristni prleški jedi: čurkam – kot tod okrog rečemo kašastim klobasam. Društvo Antonovanje na Kogu je za priložnost ČURKARIJADE (ki je potekala minulo soboto) na mizo postavilo več kot 40 kilogramov slastnih čurk….

4. Izložbena okna ormoške tržnice v centru mesta že kar nekaj časa služijo kot atraktiven razstavni prostor domačim slikarjem in fotografom. Od petka si tako lahko mimogrede ogledate razstavo likovnih del ormoškega slikarja Bohumila Ripaka….