Knjižnica »Franca Ksavra Meška« v Ormožu in krajevne knjižnice v Središču ob Dravi, pri Svetem Tomažu in v Ivanjkovcih poslujejo po ustaljenem delovnem času.
»Knjižnica Ormož namreč ažurno prilagaja svoje poslovanje trenutnim razmeram, zagotavlja varnost uporabnikov in zaposlenih ter v skladu s predpisi še naprej omogoča prost dostop do knjižničnega gradiva v osrednji ter v krajevnih knjižnicah. V izposojo ponujamo številna gradiva in vsebine, ki uporabnikom omogočajo sprostitev, bogatenje duha, vseživljenjsko učenje in navdih pri raznovrstnem ustvarjanju kot tudi podporo pri izobraževalnih procesih na daljavo. Kljub razmeram še vedno opravljamo povezovalno vlogo v družbi«, obveščajo iz knjižnice, kjer bodo kljub korona-času na svoj način obeležili TEDEN SPLOŠNIH KNJIŽNIC. Tako ponujajo predstavitve krajevnih knjižnic, darilni bon ter posebno voščilo ob Dnevu slovenskih splošnih knjižnic, 20. novembra, in sicer filmček o delovanju knjižnice, ki ga bodo razposlali svojim članom.

Tudi če do knjižnice morda ne morete, so za vas še vedno dostopni s številnimi brezplačnimi e-storitvami. Gradivo lahko še naprej rezervirate in podaljšujete roke vrnitve v storitvi Moja knjižnica, kjer lahko po novem kar preko spleta plačate tudi članarino in morebitno zamudnino. Od doma ali koder koli drugod lahko dostopate do brezplačnih e-knjig prve slovenske eKnjižnice Biblos in zvočnih knjig mobilne aplikacije Audibook. Kot člani knjižnice pa imate možnost dostopa do branja najnovejših številk dnevnih časopisov in revij preko spletne storitve in mobilne aplikacije PressReader. Z novimi pristopi tako knjižnica postaja vse bolj dostopna in kljub nenavadnim časom kos svojemu osnovnemu poslanstvu.