Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 29. 6. 2021, do 7. ure dne 30. 6. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 29. 6. 2021

Ob 8.52 so policisti opravili ogled kraja kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo napisana kazenska ovadba.
Pri tem so ugotovili tudi kršitev zakona o javnem redu in miru in bodo kršitelju izdali plačilni nalog.

Ob 19.31 smo na območju naselja Hum pri Ormožu zaustavili voznico osebnega avtomobila. V postopku je bil voznici odrejen preizkus alkoholiziranosti, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznica imela 0.73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je voznica vozila v cestnem prometu motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo. Zoper voznico sledi Obdolžilni predlog za pristojno Okrajno sodišče.

SREDA 30. 6. 2021

Ob 5.30 smo bili obveščeni o poškodovanju pnevmatik na treh osebnih avtomobilih na območju Huma pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči prerezal vse štiri pnevmatika na treh osebnih avtomobilih. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Napoved aktivnosti za sredo dne 30. 6. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Pripravil:
Jože Šprah, komandir PP ORMOŽ

Naslovna slika je simbolna.