Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7:00 ure dne 8. 6.2017, do 7:00 ure, dne 9. 6. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

ČETRTEK 8. 6. 2017:

Ob 19:05 smo bili obveščeni o dogodku, kjer se je ena oseba telesno poškodovala. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan v enem izmed gostinskih lokalov, zaradi opitosti padel in se pri tem lahko telesno poškodoval. Ker je v danem primeru tuja krivda izključena, smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 19.55 smo bili obveščeni, da se dva dni v naselju Vuzmetinci potika pes črne barve, srednje rasti, kateri pa ni napadalen. V kolikor kdo pogreša psa danega opisa, se pes še vedno najverjetneje nahaja na območju naselja Vuzmetinci.

Ob 21.30 smo na relaciji Pavlovci – Ivanjkovci obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je namreč trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 22.20 smo v naselju Krčevina obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je namreč trčil v srno in si poškodoval vozilo.

 

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:

Na podlagi načrta poostrenih nadzorov in akcij s področja cestnega prometa na območju PU Maribor, bomo policisti PP Ormož z namenom zmanjšanja problematike alkohola v cestnem prometu ter s tem izboljšanja stanja prometne varnosti, v času od 5. 6. do vključno 11. 6.2017, izvajali evropsko usklajen nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov »ALCOHOL & DRUGS«, katerega namen je zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol, prepovedane droge ali druge psihoaktivne snovi.

Pri tem je potrebno poudariti, da je prav na našem območju stanje prometne varnosti na področju problematike alkohola zelo slabo, standardno imamo namreč največji odstotek udeleženih alkoholiziranih voznikov v prometnih nesrečah. V tej zvezi bodo policisti povečali nadzor tako, da bodo voznikom odredili večjo število alkotestov in pregledov glede prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi.

 

pripravila: Mitja Novak, policist I in Edvard Cvetko, komandir