DU Miklavž pri Ormožu je bilo organizator tekmovanja v kegljanju s kroglo na vrvici za pokal Pokrajinske zveze društev upokojencev (PZDU) Spodnje Podravje. Za pokal se je potegovalo 17 ženskih in 17 moških ekip iz sedemnajstih Društev upokojencev v Spodnjem Podravju: Miklavž pri Ormožu, Gorišnica, Velika Nedelja, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž, Cirkovce, Desternik, Ptujska Gora, Ormož, Videm pri Ptuju, Markovci, Majšperk, Turnišče, Kidričevo, Dornava, Rogoznica in Zagojiči.
Tekmovanje je potekalo na kegljaškem igrišču ob Domu kulture v Miklavžu pri Ormožu. Zbrane je najprej pozdravila predsednica DU Miklavž pri Ormožu Slavica Mihorič, ki je zbrane seznanila s potekom tekmovanja, s pravili pa jih je sesznanil Zlatko Rajh (DU Markovci), ki je pri PZDU zadolžen za športno dejavnost. Potem sta spregovorila še Franc Hojnik – predsednik PZDU Spodnje Podravje in Emil Trstenjak – predsednik KS Miklavž pri Ormožu. Tekmovalce pa je s svojim nastopom navdušil še Kvartet Jeruzalem, ki deluje znotraj DU Miklavž pri Ormožu.
Prve keglje, kar je pomenilo začetek tekmovanja, sta podrla Franc Hojnik in Emil Trstenjak. Blizu 200 upokojencev Spodnjega Podravja je tako danes v Miklavžu preživelo pestro dopoldne, gostitelji so poskrbeli za jedačo in pijačo, ogled kraja in goste popeljali tudi na ogled domačega gasilskega muzeja.
Med moškimi ekipami so pokale prejele ekipe:
DU KIDRIČEVO
DU LOVRENC
DU ZAGOJIČI
Med ženskimi:
DU PTUJSKA GORA
DU SV. TOMAŽ
DU MAJŠPERK
Posamezno pa so se najbolje odrezali:
1. PERŠUH BRANKO DU MAJŠPERK
2. KMETEC DRAGO DU CIRKOVCE
3. ŠTUMBERGER MILAN DU DORNAVA
ter
1. PREMUŽIČ MARTA DU SV. TOMAŽ
2. DREVENŠEK TREZIKA DU PTUJ. GORA
3. KOKOL MALČKA DU KIDRIČEVO

Tekst: Karolina Putarek, Alenka Horvat
Fotografije: Valerija Novak