Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne 13. 6. 2017, do 7.00 ure dne 14. 6. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

TOREK 13. 6. 2017:

Ob 12:45 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Ormožu. Patrulja na kraju je ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilne vožnje enega od udeležencev, ki je trčil v parkirano vozilo. Ker ni prišlo do ogrožanja, škoda pa je bila neznatna smo po ugotavljanju pogojev za vključevanje v promet od ogleda odstopili.

Ob 15:36 smo bili obveščeni o sumu poškodovanja vozila, kjer je prišlo do pretrganja pogonskega jermena v motorju. V razgovoru in pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da je tuja krivda izključena.

Ob 16.36 uri smo na parkirnem prostoru v Ormožu obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru, kjer je neznani voznik neznanega vozila zaradi nepravilnega premika trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil. Opravljen je bil ogled kraja nesreče, sledi zbiranje obvestil.

Ob 16,50 uri smo bili obveščeni, da se pri oz. na smetišču v Ormožu zadržujejo sumljive osebe. Ob takojšnjem pregledu okolice oseb nismo izsledili.

Ob 20.50 smo v okolici Ormoža ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega se je ugotovilo, da je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.95 mg/l alkohola po izdihanem zraku. Zaradi vse teh kršitev, smo mu zasegli vozilo, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 22.21 smo bili obveščeni, da v Ivanjkovcih sosed krši javni red in mir. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj vinjen ter je vpil in žalil soseda. Ko bo kršitelj, kateri se je pred prihodom policije zaprl v stanovanje izsleden, mu bo izdan plačilni nalog.

 

Napoved aktivnosti za sredo: 14. 6. 2017:

– ob rednem delu bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih;

 

pripravila: Mitja Novak, policist I in Edvard Cvetko, komandir