Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 14. 10. 2016, do 7:00 ure dne 17. 10. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 14. 10. 2016
Ob 13.04 uri smo v Ormožu obravnavali dogodek in sicer se je oseba med hojo spotaknila za oviro in padla ter se pri tem telesno poškodovala. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 9.50 uri smo bili obveščeni, da po naselju Vuzmetinci hodi večji črni pes, katerega se ljudje bojijo. Takoj po obvestilu smo odšli na kraj, vendar pes ni bil izsleden.

Ob 21.12 uri smo opravili intervencijo v gostinskem lokalu v okolici Ormoža, kjer je kršitelj razbijal inventar in se pri tem še sprl z drugim gostom. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 22.40 uri smo bili napoteni v Ivanjkovce, kjer naj bi se prepiralo več oseb. Ob prihodu ni bilo na kraju nikogar.

Ob 23.45 uri smo v Ivanjkovcih opravili kontrolo gostinskega lokala, kjer naj bi obratoval čez dovoljen obratovalni čas. Pri tem naj bi se točila pijača, gosti pa naj bi motili sosede. Na kraju ob kontroli kršitve nismo zaznali.

Ob 00.39 na območju Ormoža vozniku osebnega vozila zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat 0,58 mg/l) odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 02.36 na območju Ormoža voznici osebnega vozila zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat 0,47 mg/l) odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

SOBOTA 15. 10. 2016
Ob 06.10 uri smo bili s strani občana obveščeni, da v Ormožu ovira dovoz tovornega vozila, nepravilno parkiran osebni avtomobil. Kršitelju bo ob izsleditvi izdan plačilni nalog.

Ob 07:10 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Koračice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega vozila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom. Med postopkom pa je bilo ugotovljeno, da je voznica vozila pod vplivom alkohola (rezultat 0.37 mg/l) zaradi česar ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 10:45 uri smo prejeli prijavo o tatvini v trgovini na območju Ormoža. Po vseh zbranih obvestilih bomo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 12:20 uri smo prejeli prijavo o tatvini lesa na območju Malega Brebrovnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so storilci podrli tri drevesa in jih nameravali odpeljali iz gozda last RS. Po vseh zbranih obvestilih bomo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 20.33 smo v Cvetkovcih vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat 0.63 mg/l) odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Vozniško dovoljenje bomo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na sodišče.

Ob 21.49 smo v Ormožu vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola(rezultat 0,30 mg/l). Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 01.11 smo posredovali v gostinskem lokalu v Žerovincih, kjer je eden od gostov kršil javni red in mir in ni upošteval opozoril varnostnikov.

Ob 2.54 smo ponovno posredovali v diskoteki v Žerovincih, tokrat pa kršitve ni bilo ugotovljene.

Ob 4.13 smo v Žerovincih začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,43 mg/l). Izdan mu je bil plačilni nalog.

NEDELJA 16. 10. 2016
Ob 8.30 smo v naselju Podgorci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom trčil v zaščitno ograjo železniškega podvoza. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 19:17 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Ivanjkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 17. 10. 2016:

– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir