Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 1. 6. 2021, do 7. ure dne 2. 6. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 1. 6. 2021

Ob 12.13 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v naselju Trgovišče. Udeležena sta bila dva osebna avtomobila. Vzrok prometne nesreče je bila prekratka varnostna razdalja. Povzročitelju na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 23.48 so policisti imeli v postopku hrvaškega državljana, voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.51mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izrečena globa.

Napoved aktivnosti za sredo dne 2. 6. 2021:

– med 6. in 14. uro bomo nudili asistenco radarju na postajnem območju.
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Pripravil Jože Šprah, komandir PP ORMOŽ