Rogisti ZVEZE LOVSKIH DRUŽIN PTUJ – ORMOŽ so lovcem LD Dravinja – Majšperk pomagali zgraditi krmišče; kar je dokaz, da niso vešči le “pihanja” v rogove; pač pa jim gredo od rok tudi druga “lovska” opravila:

ROGISTI ZLD Ptuj - Ormož

Tradicija krmljenja divjih živali je stara in se ni izneverila vse do današnjih dni.
Lovci še vedno skrbijo, da divjad tudi v najtežjih vremenskih razmerah ne ostaja v pomanjkanju hrane. Lov namreč dobiva drugo dimenzijo, drugačen pomen. Lovci in njihova filozofija se vse bolj spreminjajo. Večjo pozornost namenjajo varovanju narave, urejanju prostora za divjad, oskrbovanju krmišč, lov postaja način rekreacije in pristen stik z naravo. ”
Velik pomen pa dajejo tudi druženju in ohranjanju lovske kulture. Tako ima Zveza lovskih družin tudi skupino rogistov, ki so bili ustanovljeni leta 1990, danes pa njihovo zasedbo sestavlja 13 članov. Njihov slogan je »naj živi lovska kultura«, zato s svojim glasbenim udejstvovanjem neutrudno širijo lovsko kulturo in nastopajo na vseh lovskih (pa tudi drugih) prireditvah v svojem okolju. Pa ne samo kultura, ROGISTI se z veseljem lotijo tudi ostalih zadolžitev, ki jih lovcem nalaga njihovo poslanstvo. Tako so pred kratkim stopili skupaj in na območju Lovske družine Dravinja – Majšperk zgradili krmišče.

In prav tako odlično kot jim „gre“ pihanje v rogove, so opravili tudi dela, ki so potrebna za izgradnjo krmišča; lovcem iz Lovske družine Dravinja – Majšperk pa bili v veliko pomoč. Tudi materialno, saj so sami poskrbeli za potreben material za izgradnjo in vse kar je potrebno zraven!

Velja poudariti, da so ROGISTI za svoje uspešno delo na področju ohranjanja in vzpodbujanja lovske kulture s strani Lovske zveze Slovenije že dvakrat bili odlikovani: leta 2000 je zasedba ob 10-letnici prejela red za lovske zasluge III. stopnje, leta 2005 pa so ob 15-letnici prejeli Plaketo LZS za lovsko kulturo. Lani so praznovali visok jubilej  – 20 let delovanja. Ob tej priložnosti so posneli zgoščenko z naslovom 20 let rogistov ZLD Ptuj Ormož.
Lovska Zveza Slovenije je ptujske rogiste ob obletnici odlikovala z redom za lovske zasluge II. stopnje, prejeli so ga na 37. srečanju slovenskih Lovskih pevskih zborov in rogistov maja 2010 na Ptuju.
KP