Tekmovanja v »vaji z motorno brizgalno« za prehodni pokal PGD PODGORCI, ki je bilo minulo soboto v Podgorcih, se je udeležilo 16 ekip, od tega 9 moških, ki so predstavljale člane A in B; ter 7 ženskih ekip – članic A.
Tekmovala je tudi ekipa članov A – domačinov, oziroma gostiteljev, ki pa so se v vaji preizkusili izven konkurence; kot se za gostitelje spodobi. Kljub temu pa v konkurenci članov A dosegli daleč najboljši čas: 30 sekund in 8 stotink, kar pomeni, da so od prvakov ( ekipe iz Žetal) bili celo 4 sekunde hitrejši.
Rezultat ekipe članov A iz PGD Podgorci seveda ne preseneča, saj ekipa sodeluje v ligi oz. tekmovanju za pokal Gasilske zveze Slovenije in se kljub slabemu vremenu v tem času aktivno pripravlja na peto od šestih tekem v sklopu za pokal Slovenije. Peta tekma bo potekala v Zrečah.
Ekipa pa sodeluje na takšnih in podobnih tekmovanjih tudi v drugih državah. Pohvalijo se lahko z zmago na mednarodnem tekmovanju PGD Paukovec na Hrvaškem. 
Sicer pa so v konkurenci članov A za prehodni pokal PGD Podgrci, razen ekipe iz Žetal, ki je zmagala pred ekipo Kebelj 3 in Sovjakom, tekmovale še ekipe Prostovoljnih gasilskih društev Cvetkovci, Tinje, Kebelj 2, in Paukovec.
Za Člane B sta tekmovali dve ekipi: Ekipa Kebelj, ki je od ekipe Slovenja vas bila hitrejša 12 sekund.
Med članicami A pa so se v vaji najboljše izkazale gasilke iz Majšperka. Druge so bile gasilke iz PGD Šmartno na Pohorju, tretje Mihovce – Dragonja vas. Sicer pa so se v vaji z nekoliko slabšim časom izkazale še gasilke iz Bresnice, Sovjaka, Gabernika, in Podgorcev.

Člani PGD Podgorci so tekmovanje za prehodni pokal PGD Podgorci organizirali tretjič. Z udeležbo so izredno zadovoljni. Kot opažajo se vsako leto tekmovanja udeleži vse več ekip. Važno je, da se vzdržuje kondicija, in preizkuša usposobljenost, pravijo podgorski gasilci. PGD Podgorci ima 64 letno tradicijo. Trenutno šteje 115 članov, od teh jih je kar 45 mlajših od 18 let. Ponosni so na svoje številne dosežke in aktivnosti – že v soboto namreč pripravljajo srečanje mladine GZ Ormož, ki bo potekalo v Kulturni dvorani v Podgorcih. 
(Vir: Dejan Habjanič, PGD PODGORCI)