Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne
2. 9. 2014, do 7. ure dne 3. 9. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 2. 9. 2014:

Ob 18.35 smo bili obveščeni, da v gostinskem lokalu v okolici Ormoža pijan gost razgraja in razbija inventar. Ob prihodu policistov kršitelja ni bilo več v lokalu, saj je odšel neznano. Kršitelj se je ponovno vrnil ob 20.10, zato smo ponovno intervenirali. Ker se kljub opozorilom ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, smo ga pridržali do izstreznitve. Izdan mu je bil plačilni nalog, zaradi poškodovanja tuje stvari, pa bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Ob 18.48 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Trnovcih. Neznan voznik belega osebnega avtomobila je trčil v nasproti vozečega voznika osebnega avtomobila in s kraja odpeljal. Ko bo voznik izsleden bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

Ob 19.20 smo v Mihovcih pri Veliki Nedelji obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za sredo dne 3. 9. 2014:
– Vse udeležence v cestnem prometu pri tem opozarjamo, da bo s pričetkom šolskega leta na javnih prometnih površinah večje število otrok, zato na udeležence v cestnem prometu apeliramo s pozivom na posebno pozornost in previdnost na najmlajše udeležence v cestnem prometu še zlasti v okolici šol. Policisti bomo v bližini šol opravljali poostrene nadzore cestnega prometa, s ciljem zagotavljanja varnosti otrok na poti v šolo in iz nje.
– ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve v cestnem prometu z laserskim merilnikom hitrosti

PRIPRAVILA:
Jože Čuš, policist I
in Edvard Cvetko, komandir